Вторник, 02 Юли 2024 10:21

Сформиран е общински щаб за водоснабдяването

  Общински щаб по проблемите с водоснабдяването на населените места беше сформиран в Община Павликени.

   Председател на щаба е кмета на общината инж. Емануил Манолов. Двамата заместник-кметове инж. Анастасия Вачева и инж. Албена Петрова са заместник-председатели.

  В състава на Щаба с цел по-добра координация е включен и един представител на Общински съвет - Павликени. По тяхна преценка е предложен общинският съветник инж. Цанко Цонев.

  Останалите членове на Щаба са експерти от общинска администрация. Кметът на с. Върбовка и председател на Сдружение на кметовете от Община Павликени „Росица“ Антон Антонов също е член на Щаба. В състава влизат и представители на ВиК "Йовковци": инж. Йордан Богданов – началник район Павликени и инж. Христо Узунов – консултант към район ВиК Павликени.

   Щабът проведе свое първо заседание, на което обобщи, че основните причини за водната криза са свързани със засушаването в Северна България, проблем който ще се задълбочава все повече; липсата на помощ от държавата и компрометирана водопроводна мрежа.

  За всички населени места се търсят алтернативни стари водоизточници, водохранилища, кладенци от стари предприятия и ТКЗС, за които след проверка на дебита и вземане на проби ще се предприемат необходимите законосъобразни мерки по включването им към водопреносната мрежа на съответните населени места. 

   Извънредно заседание проведе и постоянната комисия по ТСУ, благоустрояване, комунални дейности, транспорт и екология в Общинския съвет.

   Повече за дискусията и за предприетите мерки – в следващия брой.

 

Прочетена 467 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.