Четвъртък, 06 Юни 2024 09:45

Христо Кавалски: На България е необходимо разумно управление с грижа за хората

Павликени има реален шанс да излъчи свой народен представител в 50-то НС с преференция 103 в листата на „БСП за България“

 

- Г-н Кавалски, какви Ви мотивира да се кандидатирате отново за народен представител от "БСП за България" в 50-ото НС?

- Мотивира ме това, че живея в Павликени и ще остана да живея в нашата община. Виждам как държавата се управлява от сглобки и разни други формации, които защитават само собствения си интерес и съсипват държавата ни. БСП е единствената социална партия, която дава алтернатива на това. Нещо повече - ние упорито и систематично се борим години наред срещу експериментите, които десните правят в политиката на гърба на хората. В крайна сметка десните доведоха страната до ужасяващи кризи, до увеличаване богатството на богатите и до обедняване на бедните.

Продължават да са нерешени проблемите, които касаят хората -  в здравеопазването, в образованието, водната криза в цяла Северна България. Искам БСП да продължи да реализира политиките си и конкретната си социална програма. Ние сме единствената партия, която има ясна визия и гледа в бъдещето.

 

БСП доказа, че 

не обслужва чужди интереси. 

 

Показа, че за нас е важен националният интерес и хората да живеят по-добре. На местно ниво показваме, че поставяме Павликени и неговите хора над всичко. Искаме доверието на избирателите, за да продължим това. 

- Кои са посланията Ви към избирателите?

- Да излязат и да гласуват! Провеждат се два избора – за национален парламент и за Европейски парламент. Важно е да бъдем активни и в двата вота! Високият брой на негласуващите е проблем, който ще се отразява все повече и повече на настоящето и бъдещето ни. Всеки, който иска да се случи нещо добро, трябва да упражни своя глас.

Да не вярват на партии-еднодневки, които се навъдиха в политическия живот и експлоатират емоциите и надеждите на избирателите. Води до купените и корпоративните гласове, до това да ни управляват кукловоди в паралелна държава. Това трябва да спре. 

 

Крайно време е да тръгнем 

към нормално развитие 

 

и да живеем като достойни европейци, каквито всъщност сме.

- Кои са местните Ви приоритети?

- От години говорим за повече децентрализация към общините. Нито във финансов аспект се е случила, нито в законодателен. Само се увеличават задълженията на местните власти. Продължавам своето настояване част от приходите от данъка върху доходите да остават в общината, в която са събрани.

Наред с това болезнени теми като водоснабдяването са изцяло от компетентността на централната власт – да приеме нужното законодателство, да приеме стратегическите документи и да осигури нужното финансиране, което във всички случаи е непосилно за местните бюджети. Такъв пример е идеята да се използват водите на  язовир „Ал. Стамболийски“ за битови нужди. Настояваме да се отделят повече средства за предпроектни проучвания за нови водоизточници. Спешно трябва да се предприемат действия, а не временни решения на парче.

Транспортната свързаност до малките населени места също зависи от държавната политика. Настояваме да се увеличат субсидиите за автобусни линии до далечните населени места, които не представляват комерсиален интерес за частните превозвачи и те спират съответните линии.

По отношение на здравеопазването – мораториум върху разрешенията да се откриват нови частни болници. Дори и в момента откриването на голяма частна болница във Велико Търново заплашва да ощети близките общински болници. От години твърдим, че болниците не бива да бъдат търговски дружества. Подкрепа за младите специалисти. Защита за общинските болници. Премахване статута на търговски дружества на болниците. 

 

Намаляване на ДДС 

на лекарствата до 9%

 

Настояваме да се назначат и обезпечат допълнителни екипи за всяка смяна в Спешната помощ, пожарната и полицията. Особено в общини като нашата, където тези екипи обслужват две общини. 

- Защо павликенчани трябва да гласуват за БСП и за Вас?

- Българите не сме втора ръка хора и е време да го докажем като гласуваме с бюлетина номер 24 за „БСП за България“. Доказа се, че когато в управлението не участва БСП, няма никакви социални придобивки за хората. 

Гласувайте спрямо делата на всеки един от нас, а не заради думите и обещанията. В политиката е имало много месии, които са обещавали, но не са изпълнявали ангажиментите си. Не се подлъгвайте по тях. Познавате ме, всеки ден съм сред Вас и можете да ме срещнете на улицата. Гордея се с биографията си и вярвам, че имам нужната компетентност, за да защитавам вашите интереси. 

Вярвам, че на страната ни е необходимо управление, което е разумно и с грижа за хората, което защитава общественото благо и отстоява националните интереси.

Гласувайте с №24 за „БСП за България“  на 9 юни в двете бюлетини!

 

Прочетена 487 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.