Четвъртък, 06 Юни 2024 09:37

Община Павликени подписа договори с МРРБ за 7 водни проекта за 2,39 млн. лв.

   Договори за финансиране на 7 проекта на Община Павликени на обща стойност 2,39 млн. лв. подписа кметът инж. Емануил Манолов в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата ще бъдат отпуснати от държавния бюджет по националната инвестиционна програма за общините.

   С най-висока стойност сред проектите e реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в гр. Павликени – ІІ етап, Подетап II.7, подподетапи ІІ.7.1, ІІ.7.2, ІІ.7.3 и ІІ.7.4. Общата му стойност е 1 951 155 лв. без ДДС и 2 341 386 лева с ДДС. Дейностите по него ще се изпълняват през настоящата и през следващата година.

    Останалите 6 проектни предложения са за изготвяне на технически проекти за реконструкция на вътрешни водопроводни мрежи и последващо осъществяване на авторски надзор в селата Бутово, Долна Липница, Горна Липница, Дъскот, Лесичери, Патреш. Водопроводните мрежи в тези села са изграждани поетапно, предимно от етеринетови и стоманени тръби. Констатират се чести аварии, големи загуби на питейна вода. В някои от селата е въведен режим на водоподаване. Водопроводната мрежа е амортизирана, с изминал експлоатационен срок. Това дава предпоставки за създаване на условия за по-високи технически загуби и тежки аварии, както и смущения във водоснабдяването. 

    Към националната инвестиционна програма Община Павликени е подала 11 проекта на обща стойност 13,4 млн. лв. Първите два договора бяха подписани в края на м. март 2024 г. и осигуряват финансиране за ремонт и реконструкция на лекоатлетическа писта на стадион „Ганчо Панов" в Павликени на стойност 1 061 758 лв. без ДДС и за основен ремонт, рехабилитация и благоустрояване на ул. „Ловец“ на стойност 1 118 333 лв.

    Всички проектни предложения са предварително обсъдени на заседания на Общинския съвет.

 

Прочетена 307 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.