Сряда, 08 Ноември 2023 14:51

Община Павликени получи наградата „Фасада на годината“

   Община Павликени получи наградата „Фасада на годината“ за отличната си работа по проекта за реконструкция на сградата на Народно читалище „Братство-1884“.

   Наградата се връчва заради изпълнението на проект „Реконструкция, саниране и газификация на Народно читалище ''Братство - 1884'' в гр. Павликени“, чрез който сградата значително обнови външния си вид. 

   Професионално жури, съставено от водещи специалисти в строителния бранш, оцени и определи кои обекти най-добре съчетават творческото виждане на архитекта с качеството на материалите и професионализма при изпълнението. 

   Статуетката „Златна фасада“ в категория „Термично саниране“ беше връчена на церемония в София на и.д. кмета на община Павликени инж. Анастасия Вачева.

   „Екипът на общинска администрация даде сърцето и душата си за този проект, за да възвърнем както естетическия вид на тази сграда, така и да я върнем към целогодишна ползваемост“, каза инж. Вачева при получаването на наградата. 

   Тя благодари на проектантите арх. Валентина Гюрова и арх. Данчо Русчев от “Гравити Дизайн“, както и на изпълнителя на строителните работи „Еко Традекс Груп“ за това, че селектираха висококачествени материали за изпълнението на проекта, фокусирани върху устойчивото строителство. Цветовите решения са съобразени с околното пространство и така изпълнени създават съвременна градска среда, сред която сградата на читалището внушително и достолепно подчертава и затвърждава значението си на най-важна културна институция в Община Павликени.

   Освен прекрасната фасада, по време на ремонта беше подменена дограмата с нова, изградена е нова отоплителна система, монтирана е топлоизолация по стени и тавана и са поставени енергоспестяващи лампи. Изцяло са осъвременени библиотеките и помещенията на школите. Монтирани са нови комфортни седалки в салона и на балкона, нова климатична инсталация, модерно оборудване за озвучаване и осветление.

   Обновената сграда на НЧ „Братство-1884“ вече посреща културни събития през всички сезони на годината.

 

Прочетена 797 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.