Неделя, 08 Януари 2023 18:42

Клубът на хората с увреждания отбеляза Международния ден на хората с увреждания

   Мило тържество сгря сърцата на хората с увреждания, които се събраха, за да отбележат 3 декември – Международния ден на хората с увреждания. Местният клуб, под ръководството на Нора Стоянова, беше организирал богата програма и томбола за присъстващите, а с поздравителен адрес към тях се обърна заместник-кметът инж. Албена Петрова. 

   „3 декември е ден, в който се отбелязва, че ние, инвалидите, съществуваме и отправяме нашите желания. Обединяваме се и търсим нашите права от институциите, които работят за нас“, каза Нора Стоянова и сподели с присъстващите повече информация за смисъла на тази инициатива. 

   Присъстваха представители на всички обединения на хората с увреждания - Съюза на слепите, Съюза на глухите, Сдружение „Диабетик“ и Съюза на българските инвалиди. 

   Клубът на хората с увреждания наброява 250 членове. Председателят Нора Стоянова посочи, че изминалата 2022 г. е била емоционално и физическо предизвикателство за хората по целия свят. Въпреки затруднения живот клубът е организирал мероприятия с много желание и ентусиазъм. Отбелязали са всички национални празници. През април членовете на клуба са посетили Етнографски комплекс "Дамасцена" и фермата за щрауси в с. Скобелево, през юни - Свищов и Бяла, през август - Преображенския манастир. През юли и септември са организирани две групи за 7-дневни почивки в Китен. За всички тях превозът е организиран безвъзмездно от Община Павликени със съдействието на кмета инж. Емануил Манолов, на когото хората от клуба горещо благодариха.

   Продължава отличното сътрудничество с Отдела за хората с увреждания към Дирекция "Социално подпомагане" - Павликени при кандидатстване за енергийни помощи и получаване на помощно-технически средства и медицински изделия.

   Тържеството завърши с томбола и викторина, а част от наградите бяха осигурени от винарската изба в с. Върбовка.

 

Прочетена 566 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.