Неделя, 08 Януари 2023 18:41

Всяко дете от приемната грижа получи подарък за Коледа

   Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов раздаде коледни подаръци на децата от приемната грижа. За осма поредна година градоначалникът организира инициативата, която е знак на благодарност за грижата и посветеността от страна на родителите към децата.

   За първи път беше променена традицията и вместо кметът да посети всеки от домовете на приемните родители, те се събраха за специален концерт в салона на СУ „Бачо Киро“-Павликени.

   40 деца са настанени в момента в приемни семейства в община Павликени в рамките на проект „Приеми ме“. Семействата, при които има деца, са 27 от общо 33 официално преминали през процедурата. Най-малкото от децата е на няколко месеца, а двама от младежите са на 17-годишна възраст.

   „Винаги в дните преди Коледа се срещаме с Вас, приемате ме във Вашите домове. Тази година решихме да променим формата и Вие да бъдете наши гости. Мили деца, виждам, че сте пораснали, че сте щастливи, че получавате родителски грижи и се радвате на своето детство. Скъпи родители, в тази възраст децата имат нужда от топло семейно огнище, подкрепа и мъдрост от по-възрастните, както и от закрила и спокойствие, за да растат щастливи. Благодаря Ви, че осигурявате всичко това за нашите деца“, каза инж. Манолов, който благодари и на координаторите от екипа, който организира приемната грижа в община Павликени. 

   За доброто настроение се погрижиха учениците от Вокална група „Магия“ при СУ „Бачо Киро“, както и коледари. Дядо Коледа и Снежанка посетиха тържеството и се снимаха с всички желаещи. 

 

Прочетена 454 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.