Вторник, 15 Ноември 2022 09:42

„Климентови дни“ разгръщат таланта и способностите на всички ученици в ОУ „Св. Климент Охридски“

   С редица инициативи под името „Климентови дни“ Основно училище „Св. Климент Охридски” отбелязва патронния си празник и 142-та годишнина от основаването си. Идеята е да се обявят разнообразни събития и дейности, в които да се включат възможно най-много ученици там, където се чувстват най-подготвени.

   Богатият празничен календар започна от 2 и 3 ноември с организираното състезание по гладко бягане на къси дистанции.

   Друга инициатива е литературният конкурс за талантливи климентовчета на тема „Моето училище днес“, който има за цел да провокира мисленето на учениците, творческата им изява и лична позиция. Учениците, в две възрастови групи, можеха да представят стихотворение, приказка, есе или разказ, като единстветото изискване е да отговарят на темата.

   Малки и големи възпитаници могат да се включат в конкурса за рисунка на тема „Цветовете на приятелството“.  

   Една от идеите за честването е много интригуваща и ще обедини мислите и таланта на всички паралелки в училището, които са приканени да се включат в изработването на елементи от училищен постер, посветен на патронния празник. Всеки клас ще изработи по два елемента към постера, свързани с историята на училището или живота и делото на патрона му. Малките творци могат да развихрят фантазията си и да покажат различна интерпретация на темите, ще могат да споделят свои мисли, настроения, усещания от училищния живот или да направят рисунка на св. Климент Охридски, да разкажат какво са чували за патрона на училището или да направят препис на ръка на стихотворение, на откъс от произведение, посветено на училището или на патрона. Готовата творба ще бъде изложена на втория етаж в училището.

   „Климентовите дни“ няма да минат и без участието на високите технологии и съвременни методи на комуникация. Училищното ръководство обяви конкурс за най-атрактивно представяне на живота и делото на светеца или на историята на училището под формата на компютърна презентация или късометражен филм.

   Към празничните инициативи се присъединява и идеята за облагородяване на парковото пространство на училището, с което се съчетава полезното с приятното, като за целта вече започна озеленяването със засаждане на две ясенови дръвчета в новооткритата площадка и предстои засаждането на още 2-3 дървесни вида.

   В периода преди празничния 25 ноември се предвижда провеждането на училищни щафетни игри.

   В навечерието на празника във фоайето на НЧ „Братство-1884“ ще бъде подредена изложба на училищния фотоклуб и ще бъдат връчени наградите на всички отличени в обявените конкурси и състезания.

 

Прочетена 1539 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.