Печат на тази страница
Сряда, 21 Септември 2022 16:05

Семейство Петко и Йорданка Дончеви отпразнува 70 години брак

1 благодатна и 51 златни сватби се проведоха в Павликени

 

51 семейни двойки в Павликени отново се врекоха във вечна вярност след половин век семеен живот и празнуваха своите златни сватби. Семейството на Петко и Йорданка Дончеви пък отпразнува благодатна сватба – 70 години брак. Под звуците на Менделсон двойките повториха брачните си клетви и преподписаха, след което си обещаха още дълъг съвместен живот. Церемонията по преподписването ръководеше лично кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

Тържеството по традиция за девети път се организира от Община Павликени и е лична инициатива на кмета. Целта е да се даде положителен пример на младите хора и да се ознаменува запазването на християнските ценности и брака като основа на българското общество. Белокосите съпрузи се врекоха във вярност повторно 50 години след първите си бракосъчетания през 1972 г. 

„Петдесет години Ви задържаха свързани в единство Вашите любов, преданост, дълг, отговорност и взаимно уважение. Така устояхте на всички превратности на живота и днес можем да се поздравим с успеха на Вашия брачен съюз. Днешните млади двойки могат много да научат от Вас и се надявам да последват Вашия житейски пример“, обърна се към празнуващите градоначалникът. На съпрузите кметът подари плакети за спомен от празничния ден.

След като оставиха своя подпис на специално изработеното брачно свидетелство за златна сватба, двойките продължиха празника с танци и веселие.

 

Прочетена 4408 пъти