Четвъртък, 08 Септември 2022 04:51

АПИ предложи два варианта за трасето на околовръстния път

  Два варианта за трасето на околовръстния път на Павликени представи Агенция „Пътна инфраструктура“. Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата с председател инж. Албена Петрова – зам.-кмет на община Павликени, вече разгледа и обсъди представения от АПИ проект за доизграждане на път III-303 „Обходен път на гр.Павликени“ /първи междинен етап/. Инж.Петър Петров, директор на дирекция УТС при Община Павликени, запозна присъстващите с представените проектни материали. 

  Проектът съдържа два конкурентни варианта за продължаване на трасето.

   Вариант 1 предвижда трасе, преминаващо в близост до регулацията на града, и включване към съществуващия път от РПМ III-303 в района на входа на поделение ВФ 26690. 

   Вариант 2 предвижда трасе на значително отстояние от регулацията на града, плавни криви с големи радиуси и включване към съществуващия път от РПМ III-303 в района на разклона за с. Недан. 

   След като прецениха предимствата и недостатъците на предложените варианти, членовете на комисията единодушно съгласуваха и препоръчаха за изграждане Вариант 2 като рационален и концептуално съответстващ на локалните условия.

  Писмо с официалното становище на Общината е изпратено до Агенция „Пътна инфраструктура“. 

 

Прочетена 913 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.