Вторник, 05 Юли 2022 04:30

Местната комисия срещу противообществените прояви обяви победителите от конкурс за рисунка

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ за девета поредна година организира и проведе конкурс за рисунка под надслов „Аз дишам свободно, без цигарен дим“. Инициативата е във връзка с 31 май – Международния ден за борба против тютюнопушенето.

В него взеха участие 58 ученици от четири от учебните заведения на територията на община Павликени, които представиха общо 61 рисунки. Жури, с председател кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов  оцени творбите на младите художници и излъчи следните призьори:

1.На трето място:

1.1.Айгюл Айдънова Бейлилова, ученичка в 4 клас на ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ – село Батак, община Павликени.

1.2.Делян Георгиев Данев – ученик в 7 „а“ клас на СУ „Бачо киро“ – град Павликени;

1.3.Йоан Ярославов Якимов – ученик в 4 клас на ОУ „Бачо Киро“ – град Бяла черква, община Павликени. 

2.На второ място:

2.1.Божидара Стефанова Стефанова – ученичка в 7 „а“ клас на СУ „Бачо Киро“ – град Павликени;

2.2.Гергана Даниел Николова – ученичка в 4 „а“ клас на ОУ „Свети Климент Охридски“ – град Павликени;

2.3.Румяна Андреева Андреева – ученичка в 4 „в“ клас на ОУ „Свети Климент Охридски“ – град Павликени.

    Победител в конкурса е Пламен Мартинов Никифоров, ученик в 3 клас на ОУ „Свети Климент Охридски“ – град Павликени.

    Отличените творци бяха наградени с грамоти и спортни уреди и топки, а четирите учебни заведения получиха от секретаря на МКБППМН – Община Павликени Георги Филипов блокове за рисуване, водни бои, флумастери, пастели, четки и други пособия за рисуване. 

     Предвид интереса на учениците към конкурса, ръководството на Местната комисия планира той да продължи и през следващите години.

Във връзка с 1 юни – Международния ден на детето, ръководството и колектива на Център за подкрепа за личностно развитие – град Павликени /ЦПЛР/, с любезното съдействие на колектива на НЧ „Братство – 1884“ –Павликени, организира и проведе концерт на част от групите за обща подкрепа, провеждащи учебни занимания към центъра през учебната 2021/2022 година.

На сцената се представиха общо 56 изпълнителя от Вокална група с деца от ДГ № 1 „Осми март“ – град Павликени, с ръководител Милка Филипова; Клуб за спортни танци, с ръководител Светозар Найденов; Танцов клуб „Веселие“ с деца от ДГ № 5 „Вяра, Надежда, Любов“ –Павликени, с ръководител Евгения Живкова; Група за народно пеене с ученици от ОУ „Бачо Киро“ – Бяла черква, с ръководител Александър Михайлов и клубовете „Български народни танци“ и „Танцов състав“, с ученици от учебните заведения на територията на Павликени, с ръководител Гергана Димитрова. Техните прекрасни изпълнения бяха възнаградени с бурни аплодисменти от всички зрители в залата. 

 

Прочетена 100 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.