Четвъртък, 09 Юни 2022 19:37

Павликени почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

С тържествена заря-проверка, минута мълчание и поднасяне на венци Павликени отбеляза 146 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев. За официалното поклонение пред паметта на всички, загинали за свободата на България, присъстваха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет Христо Кавалски. На площад „Свобода" бяха и ученици от трите училища на града, както и граждани, дошли да почетат паметта на Ботев.

„Датата 2 юни винаги се свързва с героизма да се бориш за свободата и родината си. На тази дата с почит се прекланяме пред подвига на безсмъртния Христо Ботев, на неговите храбри четници, на всички знайни и незнайни юнаци, дали живота си за свободата и за независимостта на България, каза в официалното си слово инж. Манолов. – Патриотизмът днес означава да обичаме своето Отечество и да работим за неговото добруване! И да правим това винаги със самосъзнание кои сме ние и какви ценности защитаваме!“, подчерта градоначалникът.

Венци и цветя поднесоха официалните гости, училищата и други обществени и политически организации. В края на честването градският площад бе озарен от традиционната за този ден заря.

 

Прочетена 577 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.