Петък, 26 Ноември 2021 08:08

Паркинг с 62 места беше открит в град Павликени

Нов паркинг с 62 места беше официално открит в град Павликени. Той се намира в междублоковото пространство на улиците „Цар Иван Асен II“ и „Съединение“.

Лентата на обекта прерязаха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, представителят на фирмата изпълнител Тодор Хинков и един от домоуправителите в съседните блокове – Евгения Каролова.

За по-малко от 3 месеца приключи изпълнението на проекта. Чрез него е облекчен проблемът с недостига на паркоместа в тази част на града. Новата придобивка ще е от полза за живеещите по улиците „Съединение“, „Цар Иван Асен II” и „Васил Левски“. В района се намират и ДГ „Слънце“, голям частен медицински център, аптека, офиси, институции и търговски обекти. Междублоковото пространство е облагородено и е осъществен един от основните приоритети на местната власт – създаване на по-добри условия и подобряване качеството на живот както на живущите в района, така и на всички граждани и гости на град Павликени.

Ремонтните дейности включиха изграждане и асфалтиране на паркинг с 62 места, като две от тях са за хора с увреждания; положена е хоризонтална маркировка и са поставени стандартни светлоотразителни пътни знаци. За нормалното отвеждане на дъждовната вода са изградени отводнителни шахти и канална мрежа. 

Общата стойност на инвестицията възлиза на 227 820 лева с ДДС, осигурени изцяло от бюджета на Община Павликени. Строително-монтажните дейности извърши фирма „Пътища и мостове” ООД – Провадия. Строителен надзор на обекта осъществи фирма „Стройинвест-ВТ 1” ООД – Велико Търново. Фирма „Проект Плюс” ООД – Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев, автор на проекта, осъществи авторския надзор по изпълнението му.

Ползите от новия паркинг изброи кметът инж. Емануил Манолов. Той посочи, че в последните години се увеличава броят на автомобилите в града. „Все повече млади хора след завършване на образованието си предпочитат да останат тук. Има и семейства, които се завърнаха от големите градове и от чужбина. Втората причина е, че нараства благосъстоянието на павликенските семейства и те си позволяват да закупят по два автомобила“, посочи градоначалникът.

Във връзка с подобряване на движението в града, Община Павликени е предприела конкретни действия в изминалите месеци. 

Инвестирано е в изграждането на паркоместа в целия град. На ул. „Христо Ботев“ срещу най-големия супермаркет в града беше изграден паркинг, заедно с фитнес площадка. Малки зони за паркиране бяха обособени на ул. „Димитър Благоев“, както и при СУ „Бачо Киро“.

Община Павликени е възложила изготвянето на генерален план за организация на движението в град Павликени, чрез който ще се оптимизира движението и ще се минимизират рисковете от пътно-транспортни произшествия.

 

Прочетена 231 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.