Сряда, 07 Юли 2021 06:36

Показват как да гласуваме с машина

Демонстрацията е на 7 юли в читалището в Павликени

 

Във връзка с предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 11 юли Община Павликени уведомява всички избиратели на територията на Общината, че ще имат възможност за извършване на демонстративно пробно гласуване с машинно устройство, което ще бъде разположено във фоайето на НЧ „Братство” на 07.07.2021 г. от 09,00 ч. до 13,30 часа.

Обучението на всички членове на СИК ще се проведе на 08.07.2021 г. в салона на НЧ „Братство” от 09,30 ч.

Всички избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, могат да подават заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия от 10 дни преди изборния ден до изборния ден.

Заявлението трябва да е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс, както и подадено по електронен начин през интернет страницата на Централната избирателна комисия или община Павликени по адреса, на който избирателят е поставен под задължителна карантина или задължителна изолация.

В заявлението се посочват имената на избирателя, ЕГН (личен номер), постоянният адрес и адреса на карантиниране.

Към заявлението не се прилагат документи, освен пълномощно в свободен текст в случаите, в които се подава чрез пълномощник, като не се изисква нотариална заверка.

На територията на всяка община/район се назначава най-малко една подвижна СИК при наличие на не по-малко от 10 избиратели, поставени под задължителна карантина и задължителна изолация съгласно Закона за здравето, и заявили желание да гласуват с подвижна избирателна кутия.

 

Прочетена 718 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.