Сряда, 07 Юли 2021 06:22

Проф. Антоанета Анчева е трета в листата на "БСП за България" в 4-ти МИР Велико Търново

В листата на „БСП за България“ за изборите на 11 юли е обърнато специално място на образованието. Проф. Антоанета Анчева е трета в листата на "БСП за България" в 4-ти МИР Велико Търново.

Родена е в гр. ВеликоТърново, завършила е ЕГ „Проф. А. Златаров“, В.Търново и ВТУ “Св.св. Кирил и Методий“.

Председател на Общото събрание на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“. Член на Националната агенция за оценяване и акредитация.

Активен преподавател, с над 300 студенти по време на кризата. Тази грижа и съпричастност към проблемите на всеки е семейна традиция. Има син,  лекар, специализант по кардиология в МОБАЛ „Ст. Черкезов", който по време на пандемията е бил на първа линия в Ковид отделенията и е съдействал е за спасяването на човешки животи.

 

Община Павликени има специално място в идеите на проф.Анчева за развитие на област В.Търново:

Модерно земеделие, което да изхранва България, национално внимание към богатата земя и трудолюбивите хора от община  Павликени: по-добър социален стандарт в селата; стимулиращо държавно подпомагане за обединяването в кооперативни вериги на доставка и преработка на храни; възстановяване на „Росишка напоителна система” - възраждане на поливното земеделие, постигане на високи доходи в селското стопанство.

Новата роля на парламента е да осигури възможности за стимулирано развитие и на местните културни организации и творци:

Възраждане на читалищата – богатство на община Павликени са 19 работещи читалища, които трябва да бъдат активно подпомагани: допълнително финансиране на работещите в читалищата за участие в процеса на възпитание на подрастващите; осигуряване на средства за самодейност.

 

Културно наследство: популяризиране на ”Античен керамичен център”- обект, уникален за Европа и света. Държавно финансиране на ученически екскурзии и пътувания на млади хора и пенсионери, за укрепване на националното самосъзнание и внедряване на нови форми на патриотично възпитание. Целево подпомагане на туризма – културен, образователен, организиран, за повишаване на доходите от туристически услуги чрез държавно стимулиране.

 

Фолклорните традиции на община Павликени са ценни за обществото. Ще бъдат набелязани мерки за финансово стимулиране на любителски фолклорни състави. Държавно  финансиране за провеждане на фестивали.

Увеличение на държавното финансиране в образованието на най-малко 5% от БПВ: Ежегодно увеличаване на учителските заплати и поддържане нивото им над средната работна заплата.

БСП е начертала мащабна програма за борба с неравенството, насочена към най-нуждаещите се – възрастните хора, младите семейства и децата с конкретни мерки, готови да бъдат  приложени веднага от новия парламент: 

преизчисляване на пенсиите и трайно увеличение ; подкрепа на работещите млади семейства: еднократна помощ при раждане – първо дете – 500 лв., второ дете – 1000 лв., трето дете – 1500 лв , за всяко следващо по 200 лв., увеличаване размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата от 380 лв. на 650 лв. (за 2021 г. това са 60 000 майки), еднократна помощ в размер на 6500 лв. за всяко второ и трето дете на родители, осигурени минимум 24 месеца назад (за над 9 000 родители);; увеличаване размера на еднократната помощ за майки-студентки от 2880 лв. на 6500 лв. (за над 6000 майки); еднократна помощ от 250 лв. за всички деца от първи до четвърти клас (за 120 000 деца); безплатни учебници за всички ученици от 1 до 12 клас (за 580 000 ученика); облекчаване на данъчната и осигурителната тежест за работещи родители чрез въвеждане на 500 лв. необлагаем минимум за всяко дете (за над 755 000 семейства); нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години (за 300 000 млади хора); безплатни лекарства за всички деца до 14 г. възраст (за над 1 милион деца); безплатни детски градини и ясли (за 220 000 деца).

Защита за хората с увреждания - държавни социални предприятия и финансиране на предприятия за хора с увреждания на територията на общината.

Важен приоритет е директното финансово подпомагане на малките населени места, администрациите на кметовете на селата – да достигне социалния щит до всеки!

Хората от района са убедени, че трябва да се доверят на личност с авторитет и  неопетнена репутация: да постави техните лични проблеми пред институциите; да представи културните традиции, индустрия и селско стопанство на община Павликени. 

Родът на проф.Анчева е от Павликенския край, тя познава грижите на хората и е готова да помага на нуждаещите се.

 

Гласувайте с бюлетина 4, преференциален номер 103!

 

Прочетена 474 пъти Последно променена в Сряда, 07 Юли 2021 06:29

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.