Вторник, 01 Юни 2021 17:50

„Любими руски песни“ представя в Летния театър популярният радиоводещ Ники Атанасов

Концертът „Любими руски песни“ на популярния радиоводещ Ники Атанасов ще се състои на 17 юни (четвъртък) от 19:30 ч. в Летен театър „Никола Гюзелев“. Билети могат да се закупят от касата на читалище "Братство – 1884".

Ники Атанасов е познат от програма "Хоризонт" на БНР. Повече от 20 години той беше един от най-обичаните водещи на предаването "Нощен хоризонт", познат е с авторските си предавания "Ники и приятели" и "Неделен клуб "Хоризонт".

Извън журналистиката Ники Атанасов повече от 30 години изпълнява руски песни. Сред почитателите той е известен като "българския Висоцки". В репертоара му, освен най-популярното от творчеството на великия бард, са включени песни на Булат Окуджава, Михаил Шуфутинский, Михаил Гулько и Виктор Каральов, както и на певец №1 в Русия – Григорий Лепс. Той изпълнява и песни на известните руски групи "Земляне", "Ария", "Любэ", "Бутырка" и др., а така също – руско-цигански романси, одески и белоемигрантски песни, песни от незабравимата руска филмова класика. По време на концерти пее и съвременни поп и рок руски песни.

Заедно с него на сцената на Летния театър в Павликени ще участва и една от сценичните му партньорки – украинката Елена Жосан. 

В годините Ники Атанасов е изнасял стотици концерти в София и в много от големите български градове: Бургас, Стара Загора, Пловдив, Велико Търново, Пазарджик, Асеновград, Русе, Плевен, Свищов и др. Имал е и задгранични гастроли в Италия, Гърция, Кипър и Северна Македония.

За популяризирането на руската култура и музика в България той е удостоен с престижната награда "Золотая муза".

До момента Ники Атанасов има издадени три руски албума: "Мурка", "Поручик Галицин" и "Русская водка", както и три български с песни, написани специално за него от известните композитори Стефан Диомов и Стефан Димитров, Димитър Гетов, Венци Станев и Румен Спасов, по текстове на Иван Ненков, Георги Константинов, Таньо Клисуров, Александър Томов и др. популярни поети.

 

Прочетена 1077 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.