Вторник, 22 Август 2023 11:59

Учебна тренировка за защита при наводнение ще се проведе в с. Росица

   Учебна тренировка за защита при бедствия при възникване на наводнение ще се проведе в с. Росица на 21 август. Събитието обещава да е зрелищно, а всички жители са поканени да го наблюдават от брега на реката.

   Общинското учение е на тема: „Дейност на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, органите за управление и силите на Единната спасителна система (ЕСС) за провеждане на неотложни аварийно-възстановителни работи (НАВР)  при възникване на наводнение”.

   Целта е проиграване на Общинския план за защита при бедствия в частта "Наводнения". Чрез събитието ще се повиши готовността на органите за управление, силите на ЕСС и населението за осъществяване на защитата при наводнение и ще се подобри взаимодействието и координацията между различните звена.

   С участието си в тренировката доброволците от доброволното формирование на Община Павликени ще подобрят практическите си умения. Също така ще се подобри личната и цялостна подготовка на членовете на Щаба за изпълнение на общински план на защита при бедствия по оповестяване, събиране на информация, оценка на обстановката, подготовка на предложения за провеждане на неотложни аварийно-възстановителни работи и евакуация в резултат на инциденти.

   Теоретичната част от учението ще се проведе в заседателната залата на Общински съвет – етаж 1 в общинска администрация Павликени от 08:30 часа, а практическата - в с. Росица на брега на река Росица преди моста от 10:00 часа. 

   По време на провеждане на практическото занятие в интервала от 10:00 часа до 13:00 часа участъкът около моста и брега на реката ще бъде затворен за движение. 

 

Прочетена 680 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.