Неделя, 01 Януари 2023 22:40

Младите гвардейци и инж. Емануил Манолов дадоха начало на коледните тържества в Павликени

Със запалването на светлините на коледната елха в град Павликени беше даден старт на коледните тържества в общината. Символичното начало дадоха учениците от Дванадесети младежки гвардейски отряд при СУ „Бачо Киро“ - гр. Павликени и кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, които заедно включиха светлините на най-голямата елха, разположена на площад „Свобода“.

Младежкият гвардейски отряд беше основан през 2021 г. и оттогава активно участва във всички училищни и общински мероприятия и в международни проекти и популяризира и утвърждава имиджа както на училището си, така и на община Павликени. С участието им в коледното тържество продължава традицията на инж. Емануил Манолов да кани изявени през годината ученици и личности от общината, заедно да запалят коледните светлини.

„Надявам се, че с тази наша красива елха ще допринесем за вашето празнично настроение и ще внесем уют в сърцата на всички, обърна се към жителите на града кметът. – Събираме се в края на 12 месеца, изпълнени с трудности, несигурност и множество обществени проблеми. Преминахме през тях благодарение на нашите надежда, солидарност и мъдрост, водени от вярата, че идват по-добри времена. С вяра, твърдост и отдаденост аз и общинска администрация продължаваме да правим добри неща за Павликени“, каза още кметът. 

За да се насладят на коледния концерт, на площад „Свобода“ се събраха стотици граждани. На сцената изпълнения имаха възпитаниците от детските градини „Осми март“, „Слънце“, „Вяра, Надежда, Любов“, Вокална група „Магия“ при Средно училище „Бачо Киро“ - гр. Павликени, учениците от класа по народно пеене при читалището Дарина Костова, Елка Ангелова и Галия Станева с музикалния съпровод на оркестър „Павликени“.

В края на спектакъла дойдоха лично Дядо Коледа и Снежанка, които дълго се снимаха с всички желаещи. 

 

Прочетена 65 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.