Вторник, 15 Ноември 2022 09:53

Универсална машина за зимно поддържане и нова вишка има ОП „БКД“

   Важни нови придобивки обогатиха автопарка на Общинското предприятие „Благоустрояване и комунална дейност“ - универсална машина „Унимог“, марка „Мерцедес“, и вишка „Нисан“. Машините бяха закупени от Община Павликени.

   Мултифункционално транспортно средство за зимно поддържане „Унимог“ е оборудвано с прикачен инвентар – предна косачка мулчер, снегопочистващо гребло и пясъкоразпръскващо устройство (песъкар). Има и бункер за пясък и съд за течности (химикали) за зимно поддържане. То ще е изключително полезно през зимния период

   Комбинираният комунален камион беше сред акцентите по време на Общинското изложение в Албена миналия месец. Тогава фирми-вносители на разнообразна техника за комунални дейности представиха новостите в различни сфери пред заинтересованите кметове и представители на общински предприятия. Универсалната машина „Унимог“ беше показана там само ден преди да бъде доставена в Павликени и заслужено привлече много внимание от посетителите на изложението.

   Стойността на машината е 199 000 лв. с ДДС, осигурени от средствата за зимното поддържане.

  Другата новост е вишка „Нисан“, която достига височина от 22 м. Тя е в арсенала на общинското предприятие още от лятото и се ползва за почистване на улуци на обществени сгради, нарязване на високи дървета, ремонти по уличното осветление, почистване на комини и ремонти на покриви. Вишката ще помогне и при предстоящото поставяне на коледната украса. Нейната стойност е около 60 000 лв. от целева субсидия за капиталови разходи. 

 

Прочетена 1996 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.