Сряда, 21 Септември 2022 15:40

Кметът: Бъдете бдителни!

  „С тревога научих, че изпечен мошеник е измамил безработни хора в нашата община с фалшиви обяви за работа.

   Това е още един повод да напомня: Не се доверявайте на непознати хора! 

   Измамниците се насочват най-вече към възрастни и социално слаби хора, но никой не е защитен, че няма да попадне в капана им.

   Не се доверявайте на никой, който Ви предлага странни, примамливи оферти на ниски цени. 

   От полицията предупреждават, че преди зимния сезон зачестяват измамите с оферти за евтини дърва за огрев и пелети. Телефонните измамници също не са се спрели.

   Бъдете бдителни и незабавно потърсете съдействие от служителите на МВР или подайте сигнал на тел.112, ако попаднете на такъв случай.

   Ако вече сте жертва на измама, не се колебайте да се обърнете към полицията. Измамниците разчитат, че няма да подадете сигнали и престъплението им няма да бъде разкрито.

   Ако четете този статус и имате възрастни родители или приятели, поговорете отново с тях – припомнете им, че съществуват опасности и заострете вниманието им! Припомнете, че ако не са сигурни, могат първо вас да потърсят и ще им разясните дали има опасност. 

  За доказване на престъплението с измамата на безработни хора и залавянето на извършителя разчитам на компетентните органи“, написа във фейсбук страницата си кметът инж. Емануил Манолов.

 

Прочетена 21 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.