Четвъртък, 09 Юни 2022 18:59

Единадесетокласници от СУ „Бачо Киро“ участваха в Първата национална конференция „Информационни технологии и автоматика 2022“ в София

   Единадесетокласници от СУ „Бачо Киро“ участваха в Първата национална конференция за ученици, студенти и докторанти “Информационни технологии и автоматика 2022”, организирана от Химикотехнологичен и металургичен университет – София, катедра „Автоматизация на производството“. 

 

   Учениците от XIб клас Габриел Гърбов, Ина Хавова и Виктория Божкова, под ръководството на учителите Николай Христов – учител по информационни технологии, и Галина Радкова – ръководител на направление ИКТ, представиха своя проект “Локализация на земеделски ресурси”. Основната идея на проекта е да подпомогне малките земеделски стопанства с информация за отглеждане на различни култури, спрямо географския регион. Учениците изложиха своята визия за интелигентно земеделие и споделена икономика, защитиха идеята си и успяха да обменят полезен опит с останалите участници. 

   На конференцията бяха представени доклади, свързани с изкуствения интелект, роботиката и умните домове. Всеки един от екипите имаше за цел да покаже използването на различни технологии в ежедневието, чрез които да подобрим начина си на живот. Успешното участие в тази изява мотивира нашия екип да участва и в други инициативи на ХТМУ и постави началото на ново партньорство. 

 

Галина Радкова

 

Прочетена 559 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.