Неделя, 08 Май 2022 18:22

„Булекопак“ АД и община Павликени организираха образователна кампания за ученици

    По инициатива на „Булекопак“ АД и община Павликени учениците от шестите класове на ОУ "Св. Климент Охридски" и СУ "Бачо Киро, гр. Павликени, имаха възможността отблизо да видят къде отиват и по какъв начин се третират битовия и разделно събрания отпадък. 

   Образователната кампания започна с презентация в Павликени, която води Николай Желев, представляващ оператора на депото в с. Санадиново.

   На другия ден учениците посетиха Регионалната система за управление на отпадъците /РСУО/ в село Санадиново, община Никопол, където се запознаха с целия процес по обработване на смесения битов отпадък, а след това видяха площадката за предварително третиране на разделно събраните отпадъци във Велико Търново.

   Следващият етап от образователната кампания ще бъде конкурс за есе на тема „Съвременният път на отпадъка“, в който ще могат да участват всички ученици, посетили двата обекта. Есетата ще бъдат прегледани и оценени от представители на „Булекопак“ АД и община Павликени, които ще определят и наградят три от творбите.

 

Прочетена 1429 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.