Неделя, 08 Май 2022 18:20

Христо Чукаров и Клаудия Биерл подариха сценично оборудване на НЧ „Братство-1884“

Дни преди Великден НЧ „Братство – 1884” получи изключително дарение. Семейство Христо Чукаров и Клаудия Биерл подариха сценично оборудване „Stairville Stage TRI Led” – комплект LED прожектори всеки с по четири броя LED светлинни петна с по седем трицветни светодиода, всеки от прожекторите е с персонален пулт за управление и със седем режима на работа.

Христо Чукаров е родом от Павликени, но от 1989 г. живее и работи в Германия. По професия е машинен инженер, но музиката е голямата му страст и посвещава на нея голяма част от свободното си време. Любовта към родния град и интересът към неговото културно развитие, както и приятелските отношения и контакти с музикалните специалисти в читалището го подтикват да дари осветителната система. Идеята му е да подпомогне институцията при реализирането на читалищни мероприятия и концерти, които ще имат вече наистина бляскава и атрактивна визия, и същевременно ще може да предоставя по-добра техническа обезпеченост на гостуващи артисти.

Това не е първият жест на Христо Чукаров към НЧ „Братство – 1884”. Преди няколко години с неговото съдействие оркестър „Павликени” гостува в Германия по покана на Българо-германското дружество „Златен век”, където изнесоха концерти пред българската общност.

В знак на признателност секретарят на читалището Петър Петров връчи на г-н Чукаров и г-жа Биерл благодарствена грамота и плакет за ангажираността им към културно-просветното дело на НЧ „Братство – 1884”.

 

Прочетена 353 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.