Неделя, 08 Май 2022 18:17

Община Павликени сигнализира АПИ за крайно лошото състояние на път III-303 между Михалци и Павликени

Община Павликени изпрати сигнал до председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ и до директора на Областно пътно управление – Велико Търново за крайно лошото експлоатационно състояние на участъка от РПМ III-303 „Левски-Павликени-Керека“ от км 34+500 до км 41+380 – отсечката от село Михалци до град Павликени.

Пътят преминава през с. Михалци и поради множеството „дупки“, мрежови напуквания и отлепване на асфалтовата настилка се създават предпоставки за настъпване на ПТП. На опасност са изложени животът и здравето на жителите на селото, както и преминаващите пътници. Напълно липсва пътна маркировка, има слягания на пътното платно, а при дъжд „дупките“ не се виждат. Има много случаи на повредени ходови части на МПС. Излитащите изпод гумите парчета от пътното платно са причина за счупени стъкла и фарове на МПС, но те са още по-опасни за пешеходците. Пътната настилка е в такова плачевно състояние, че при рязко спиране на МПС е възможно да се отлепи и плъзне цял пласт заедно с автомобила над него. Неравната, нестабилна повърхност не осигурява достатъчно сцепление. 

В Община Павликени постоянно постъпват сигнали по тези поводи, проблемът активно се обсъжда и в социалните мрежи.

Състоянието на участъка от пътя предизвиква особено силна тревога в обществените служби като Пожарна безопасност и защита на населението /ПБЗН/, полиция, Спешна медицинска помощ, комунални служби и др. По силата на служебните си задължения тези служби изпълняват дейности, изискващи бърза реакция, и се нуждаят от максимално удобна и безопасна транспортна достъпност. 

Път III-303 осигурява връзката с областния център и е най-натовареният в община Павликени.

 

Прочетена 431 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.