Петък, 07 Октомври 2016 12:39

Павликени домакинства офроуд 4х4 траял състезание

  Павликени се нареди сред седемте български града, в които се организират офроуд 4х4 състезания в дисциплината „траял“. 23 екипажа се включиха в първото подобно състезание, провело се през уикенда на бившето стрелбище край Павликени като част от есенните празници на града.

Най-добрите пилоти от цялата страна се надпреварваха в 3 класа – 4 екипажа се записаха за надпреварата в клас„Прототип“, 4 екипажа за клас „Модифициран“ и 11 екипажа за клас „Стандарт“. Специално учреденият клас „Дами офроуд“ привлече 4 екипажа.

  „Офроуд 4х4 траял Павликени – 2016“ е съвместна инициатива на „Офроуд клуб 4х4 Павликени” и Община Павликени.

  Откриването на състезанието уважиха заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов, кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов, общинки съветници и др. Архимандрит Георгий освети колите и състезателите за здраве.

  „Горд съм, че съумяхме в много кратки срокове да направим възможно провеждането на офроуд 4х4 траял състезанието, каза в словото си инж.Емануил Манолов. Вие, пилотите, ще се състезавате в града на розите и хубавите хора. Надявам се да отнесете оттук спомена за едно хубаво и добре организирано състезание, защото амбицията ни е то да се превърне в ежегодна проява“, каза още градоначалникът.

  „Павликенчани стават свидетели на най-добрите развлечения, забавления и емоции – поздравления за Вас! Пожелавам Ви бензин в кръвта, пламък в душите и малко лудост в главите!“,обърна се към домакини и състезатели заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов. 

  Председателят на „Офроуд клуб 4х4 Павликени” също отправи приветствие към участниците. „Нашето състезание ще покаже на павликенчани какво е офроудът и какво е „траял“ – най-тежката дисциплина от всички“, каза Никола Кузманов. Той благодари на Община Павликени за помощта при изграждане на трасето и по организирането на цялото състезание. 

  В клас „Стандарт“ могат да участват машини, които имат направени някои подобрения, но са с оригиналния за модела тип окачване. Не се допускат съществени промени по купето и рамата, изрязване на твърдия таван, скъсяване на купето, изместване на мостовете, скъсяване на рамата, премахване на стандартните калници за модела и др. Трябва да са запазени оригиналните габарити на джипа. Машините трябва да имат предна и задна броня. Диаметърът на гумите се ограничава до 85см. 

  В клас „Модифициран“ машините трябва да имат рама и фабрично купе или оригиналната самоносеща конструкция. Минималната дължина на купето заедно с рамата трябва да бъде не по-малка от разстоянието между предния и задния мост, а минималната ширина – не по-малка от разстоянието между гумите от една ос. Диаметърът на гумите се ограничава до 90см.

  В клас „Прототип“ машините могат да бъдат модифицирани свободно и няма ограничения в размера на гумите.

 

Класиране:

Клас "Стандарт"

1-во място - Стефан Стояновски / Крум Алексиев - София

2-ро място - Захари Манолев / Костадин Хубенов - Смилян

3-то място - Станислав Райков / Деян Пенчев - Габрово

Най-атрактивен екипаж - Ивайло Велчев / Виктор Стоянов - Габрово

 

Клас "Модифициран"

1-во място - Любен Динев / Николай Боянов - Стара Загора

2-ро място - Николай Колев / Георги Тихов - Ямбол

3-то място - Красимир Данаилов / Иван Драганов - Зверино

Най-атрактивен екипаж - Красимир Данаилов / Иван Драганов - Зверино

 

 

Клас "Прототип"

1-во място - Пламен Исаев / Симеон Петров - Велико Търново

2-ро място - Павел Павлов / Светослав Христов - с.Рашково, Ботевград

3-то място - Калин Митов - Враца

Най-атрактивен екипаж - Светлин Димитров / Златко Борисов - Видин

 

Клас "Дами"

1-во място - Надежда Владимирова - Габрово

2-ро място - Диди Клисарска - София

3-то място - Боряна Павлова - Смилян

 

Прочетена 1310 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.