Неделя, 02 Октомври 2016 15:40

Весела Лечева дари средства за лечението на Ангел Христов

 Олимпийският шампион на България по спортна стрелба и член на националният съвет на БСП Весела Лечева дари 5 000лв. за лечението на Ангел Христов от Павликени. 

  През 2014г. е установено, че младото момче страда от рядко срещаното онкологично заболяване на костите – сарком на Юинг.  Това заболяване е бързоразвиващо се и лечението не търпи отлагане. За няколко месеца инициативен комитет организира благотворителна кампания в няколко града и успява да събере средставата за лечение в клиниката „Анадолу медицински център” в Истанбул. След проведената терапия от 18 химиотерапии, болестта е победена. 

  Само шест месеца по-късно при проеждането на редовен профилактичен преглед се оказва, че е необходимо да се проведат две нови хирургични  интервенции за премахване на заразени участаци от тялото на младия павликенчанин. Двете нови операции възлизат на обща стойност 50 000лв. Към момента в дарителската сметка на Ангел има събрани 26 000 лева.

  За да помогнат на своя съгражданин, социалисти от община Павликени провеждат разговор с  Весела Лечева относно спешната необходимост от събирането на крупната сума. Без да се замисли, известната българка с щедро сърце откликва на необходимостта и съобщава на семейството на Ангел, че ще дари лични финансови средства в размер на 5 000лв. 

Всеки може да се включи в благородната кауза като дари средства на посочените дарителски банкови сметки:

(CECBBGSF)  IBAN: BG36CECB979010F3478300 - сметка в лева;

(CECBBGSF)  IBAN: BG50CECB 979014F34783 00 - сметка в евро;

 

Прочетена 1413 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.