Неделя, 02 Октомври 2016 15:38

Община Павликени ще кандидатства с нови проекти за реконструкция на улици в Павликени и на пътища в общината

  Община Павликени може да кандидатства за безвъзмездно финансиране на нови два инфраструктурни проекта. Общинският съвет подкрепи това на последното си заседание в края на август.

  С първия проект „Реконструкция на уличната мрежа в Павликени“ за финансиране ще се кандидатства по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014- 2020 г., подмярка „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктури“. Той предвижда реконструкция на няколко от основните улици в Павликени – определени отсечки от ул. „Стефан Караджа“, „Илия Златев“, „Александър Стамболийски“ и „Васил Левски“. Предвидените строително-ремонтни дейности в проектното предложение отговарят на основните приоритети, заложени в Общинския план за развитие 2014-2020 г. на Община Павликени. 

 Другият инфраструктурен проект предвижда реконструкция и рехабилитация на четвъртокласна общинска пътна мрежа в община Павликени. И за него финансиране ще се очаква от същата европейска програма. Изискванията към него са дължината на ремонтираните пътни отсечки да се подбере така, че максималният размер на допустимите разходи за тях да не надхвърля левовата равностойност на 3 000 000 евро. Вероятно избраните отсечки ще бъдат по пътя Павликени-Дъскот-Паскалевец-границата на община Павликени с община Велико Търново, по пътя Сухиндол-Павликени-Върбовка и по пътя Стамболово-Михалци.

 

Прочетена 976 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.