Неделя, 02 Октомври 2016 15:35

Кошчета за разделно събиране на отпадъци подариха от МГЕРБ на детските заведения в Павликени

  Кошчета за разделно събиране на отпадъци подариха на детските градини, детската ясла и читалището в Павликени младежите от общинската структура на ГЕРБ. Съдовете са закупени с лични средства на младите хора, а екоинициативата е на общинския съветник и координатор на МГЕРБ – Павликени Венцислав Георгиев.   

  „Идеята ни е още от най-ранна възраст децата да се възпитават в чувство на отговорност към природата. Приемайки нашия жест, ръководствата на градините поеха ангажимент да покажат на децата как да разпознават различните материали, от които се изработват опаковките - хартия, пластмаса и метал, и съответно да ги научат коя опаковка в какъв кош се изхвърля. Цветовете и стикерите на кошчетата са съобразени с цветовете на контейнерите за рециклируеми отпадъци, поставени на територията на Павликени“, обясни координаторът на МГЕРБ Венцислав Георгиев.

  Младият общински съветник алармира, че в града и населените места има проблем със замърсяването около контейнерите. 

  По думите на Георгиев частна фирма е пожелала да извозва безвъзмездно рециклируемите отпадъци и дори е сключила договор за това с Общината. За съжаление обаче масово не се спазват обозначенията на контейнерите и отпадъците се изхвърлят безразборно. „Разделното сметосъбиране към момента е най-добрият вариант за справяне със ситуацията без да се налага повишаване на такса „Битови отпадъци“, убеден е Венцислав Георгиев. 

  „Наред с това, екологосъобразният начин на живот е наложителен в световен мащаб и възпитаването на децата още от най-ранна възраст на практика е сред нашите отговорности“, убедени са Венцислав Георгиев и колегите му от МГЕРБ, автори на екоинициативата.

 

Прочетена 1578 пъти

19 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.