Неделя, 02 Октомври 2016 15:19

В такъв град ли искаме да живеем?

  Въпреки старателното събиране на отпадъците от служителите на БКД, недобросъвестни граждани често изхвърлят боклука си встрани от кошовете или направо на улицата. Всички тези снимки са направени в една-единствена сутрин в Павликени. В такъв град ли искаме да живеем?

  От два месеца Община Павликени извозва отпадъците на 60 км оттук и заплаща около 70 лв./тон за обработката им.

  Изхвърляйте отпадъците си само в предназначените за целта контейнери – разделно!

  Дo контейнерите тип „Бoбъp“ зa битoвитe oтпaдъци имa пocтaвeни и жълти, и зeлeни кoнтeйнepи зa хapтиeни, плacтмacoви, мeтaлни и cтъклeни oтпaдъци. Зa тяхнaтa oбpaбoткa фиpмaтa, кoятo ги e пocтaвилa тaм, нe иcкa пapи oт Oбщинaтa. 

  Нека спрем да хвърляме в тях смесен отпадък, включително и строителен! Нека не ги подпалваме! Който може – да оставя тревата в двора си. Нека смачкваме пластмасовите бутилки, за да не заемат обем и по този начин да намалим курсовете на камионите до депото в с.Санадиново! Нека извозваме строителните отпадъци до обособеното за тях депо в Павликени. 

  Ако видите, че съседите Ви замърсяват, сигнализирайте в Общината. Телефон 080080404 е безплатен за всички оператори и можете да се свържете с него 24 часа в денонощието.

  Искаме да ни зачитат за граждани и да живеем в благоустроен европейски град с развита икономика и богат културен и спортен живот!

  Проявете гражданска отговорност и съвест!

 

Прочетена 978 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.