Неделя, 02 Октомври 2016 15:16

С 10% се е увеличила разкриваемостта на престъпленията

  С 10% се е увеличила разкриваемостта на престъпленията в общината от началото на годината, стана ясно по време на съвместна работна среща между кметовете от общината и ръководството на МВР. В провелото се събитие участие взе ръководството на ОДМВР Велико Търново: старши комисар Димитър Машов – директор на ОДМВР Велико Търново; комисар Стефан Николов – началник на отдел „Охранителна полиция“; началник РУ Павликени гл. инспектор Иво Генчев; ст. инсп. Емил Брунков – началник на група „ООР“ при РУ Павликени; ст.инсп. Станислав Стоянов – временно изпълняващ началник на група „Криминална полиция“.

  Старши комисар Димитър Машов използва възможността да представи официално г-н Иво Генчев като началник на РУ Павликени. Изтъкнат бе фактът, че на фона на устойчивия брой на регистриран заявителски материал в ръководеното от гл.инспектор Генчев районно управление процентът на разкриваемост от началото на годината е увеличен с над 10% сравнено с аналогичен предходен период. Водеща причина за този ръст е регулярното провеждане на специализирани операции, в рамките на които са установявани неправоспособни водачи и шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. Логичен резултат е увеличеният брой на образуваните бързи и незабавни производства, който се доближава до показателите на районни управления от категорията на Горна Оряховица.

  Кметовете на с.Горна Липница, с.Михалци и с.Върбовка изказаха своето задоволство от ефективното взаимодействие с новото ръководство на РУ Павликени. Гл. инсп. Генчевна РУ Павликени изрази нагласа ефективното и ползотворно досегашно взаимодействие с органите на местната власт да се съхрани и превърне в традиция.

 

Прочетена 1572 пъти

11 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.