Неделя, 02 Октомври 2016 15:03

Община Павликени почете 10 години от смъртта на Кирил Ракаров

  Десетата годишнина от смъртта на футболиста Кирил Ракаров беше почетена с официална церемония в град Павликени. Пред паметната плоча на бившия футболист на ЦСКА и национал в градския парк „Кирил Ракаров“ се събраха общественици, признателни граждани, футболни ветерани и футболистите от ОФК „Павликени“.

   „Нека личността на Кирил Ракаров да е светъл еталон за всички млади футболисти в младежките отбори на ОФК „Павликени“. Те са избрали да тръгнат по неговия път – да бъдат футболисти, да играят спортсменски и да прославят името на Павликени“, каза в официалното си слово кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов. Той подчерта усилията на местната власт да изгради нови спортни обекти и да подпомогне чрез тях масовия спорт в общината.

  Към присъстващите се обърна и футболният ветеран Илия Друмев, съученик и приятел на Кирил Ракаров. „Той притежаваше всички качества, бързина, техника, а неговия силен удар помнят много вратари. Той беше не само голям футболист, а и голям човек. Затова гражданите първо го удостоиха със званието „Почетен гражданин на Павликени“, а после назоваха и градския парк на негово име“.

 

Прочетена 1551 пъти

16 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.