Неделя, 02 Октомври 2016 14:34

148 решения е взел досега Общинският съвет, само едно – с поправка

  Само едно от взетите общо 148 решения от Общинския съвет за периода от началото на мандата до 30 юли тази година е било оспорено и върнато от областния управител за преразглеждане. Това става ясно от направения отчет на местния парламент в Павликени за работата му през посочения период на юлската сесия. Проведени са общо 13 заседания, на които без причина не е отсъствал нито един от 21-те общински съветници. Регистрирано е едно отсъствие по болест и 9 с молба по уважителни причини. С малко повече са отсъствията от проведените 73 заседания на постоянните комисии, на които без причина не са отишли 5 съветници, 3 са отсъствали по болест, а 11 – по уважителни причини. Кметът на общината инж. Емануил Манолов не е оспорил нито едно от взетите за периода решения на местния парламент. 

 От всичките 148 решения най-много - 23, са за разпореждане с общинска собственост, почти толкова още са свързани с организацията на Общинския съвет, доста внимание е отделяно и за приемането и подобряването на различни правилници, наредби, стратегии и програми и т.н. За периода само постоянната комисия по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси не е провела нито едно заседание, останалите 8 постоянни комисии са заседавали според необходимостта от 6 до 11 пъти. Няма регистрирани нарушения, наложени от председателя на Общинския съвет Ваня Антонова наказания или отстранявани от заседанията общински съветници. 

 От приетия план за работата на ОбС през второто полугодие на 2016г. става ясно, че на преден план отново ще бъдат грижите за подобряване живота на населението в общината чрез реализация на десетки проекти в областта на водоснабдяването, енергийната ефективност, реконструкция на пътна и улична мрежа и др.

 

Прочетена 1681 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.