Понеделник, 18 Юли 2016 15:40

Съветниците - Георги Шопов, БСП: Вярвам в искреността на хората и често я срещам

  Най-младият общински съветник от групата на БСП е 27-годишният Георги Шопов. Той е роден на 12 август 1988г. Завършил е СОУ „Бачо Киро“, а по-късно – земеделски колеж във Велико Търново, специалност „Стопанско управление“. От 7-8 години работи като дистрибутор на млечни хранителни продукти. Пътува много и всеки ден. Познава всички населени места в общината и вижда как живеят хората.

  От две години и половина Георги Шопов е горд татко на момченце. Заедно с приятелката си гледат своето синче Валери в Павликени и не мислят да напускат града. Валери е роден точно на празника на Павликени и Георги Шопов вижда определен символ в това. Харесва Павликени, смята, че градът има още достатъчно голям потенциал за развитие. Тук живеят и родителите му, на които е благодарен за това, че винаги го подкрепят във всяко едно негово начинание. Георги Шопов смята още, че в Павликени има достатъчно добри условия за развитието на едно младо семейство, както и за отглеждането на децата – детската ясла и детските градини се поддържат в много добро състояние от Общината, училищата също разполагат с добра материална база и учители. За развлеченията през свободното време Георги не може да каже много, защото на него такова почти не му остава. Всяка свободна минути иска да е със сина си Валери.

  Още от съвсем млад дядо му, известният в града адвокат Георги Шопов, го насочва към социалистическата идея, за което той му е благодарен и днес. Георги Шопов- младши смята, че мястото му е в БСП заради социалната насоченост на нейната политика. Има намерение и в бъдеще да се занимава активно с политика. Сега е зам.-председател на младежкото обединение на БСП в Павликени. Допада му курсът към подмладяване състава на партията. Подмладен е и съставът на групата съветници от БСП в местния Общински съвет. Двама от тях са на младежка възраст. 

  Георги Шопов е за пръв път общински съветник. Началото на мандата за него е било свързано с много вълнения и притеснения как ще се справи със задълженията си. Сега вече е по-спокоен. Чете подробно материалите за всяка сесия и смята, че колкото е по-подготвен, толкова по-добре може да служи на своите съграждани. 

  Като човек, който непрекъснато пътува из общината, Георги Шопов най-много е доволен от подобряване на качеството на някои пътища като например отсечките Димча-Върбовка-Бутово, Павликени-Дъскот и Караисен-Сломер. И пак пътищата, тези, които все още не са ремонтирани и асфалтирани, са повод за най-голямото му недоволство и разочарование. Искрено се надява, че в най-скоро време ще има подобряване по държавните пътища Павликени-Караисен, Свищов-Павликени-Севлиево и към Горна Липница, макар да знае, че става дума предимно за републиканска пътна мрежа и Общината тук няма вина.

  След десет години младият днес Георги Шопов се вижда пак в Павликени, натрупал вече достатъчно опит в бизнеса и в политическата дейност. Вижда се още и като баща на пораснало вече момченце, а защо не и на едно сладко и красиво момиченце. Мечтае синчето му да расте здраво, да го изучи, да стане искрен, добър и почтен човек. За себе си знае, че с повече упоритост и издръжливост ще постигне това, за което мечтае. „Положителен човек съм. Вярвам в искреността на хората и мисля, че често я срещам“, твърди още младият общински съветник. 

 

Прочетена 1629 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.