Понеделник, 18 Юли 2016 15:40

Съветниците - Тошко Крумов, ГЕРБ: „Живея за приятелите, семейството и съгражданите си“

  „Отдаден съм на хората около мен, живея за съгражданите, приятелите и семейството си“, така характеризира сам себе си общинският съветник от ГЕРБ Тошко Крумов Димитров. Роден е през 1953г., средно образование завършва в Павликени. На 17 години остава сирак – без баща. След казармата завършва Техникума по ветеринарна медицина в Ловеч. Заедно с брат си близнака Митко казармата отбиват като първата двойка близнаци-гвардейци в България. „Бяхме голяма атракция за медиите тогава и често се виждахме по кориците на списанията и по модерните по него време кинопрегледи“, спомня си днес Тошко Крумов. Започва трудовата си биография като ветеринарен фелдшер в Бутово и Батак. 13 години е работил и като инспектор „Художествена самодейност“ в направление „Култура“ при тогавашния Общински народен съвет в Павликени. По-късно заедно с брат си Митко развиват частен бизнес, а от няколко години е пенсиониран по болест.

  В редиците на ГЕРБ е още от основаването на структурата в Павликени. Надява се чрез тази партия да осъществи целите и мечтите си – промяна на статуквото в България, раздвижване на пластовете, устремяване към по-доброто развитие на обществото. Втори мандат е председател на ГЕРБ – старейшини в Павликени. Бил е и сред основателите на СДС в града на времето, но СДС не оправдава неговите надежди, затова напуска това движение. Бил е вече един мандат общински съветник от СДС, затова сега работата в Общинския съвет не му е непозната. През този мандат като съветник от ГЕРБ взема участие в работата на три постоянни комисии – за култура и образование, за териториално и селищно устройство и за младежта и спорта. Харесва направеното през последните няколко години обновяване на града и като общински съветник би подкрепил всяка инициатива, реализацията на която ще доведе до подобряване живота на хората в Павликени и общината. Възхитен е от работата на общинската администрация в момента. Запознал се е подробно с плана за развитието на общината до 2020 година и подкрепя проектите в него, особено в областта на инфраструктурата, спорта, образованието и културата. 

  Тошко Крумов е назначен за режисьор-постановчик на любителския театрален колектив при Народно читалище „Братство-1884“ в Павликени от миналата есен. На последното отчетно-изборно събрание на читалището е избран и за член на читалищното настоятелство. Разностранните му творчески заложби започват да се проявяват обаче още в ранното му детство. Още от 7-годишен се изявява като солист в ученическия хор, играе в танцовия състав на читалището, като младеж участва в групата за художествено слово и в певческата мъжка вокална група. По-късно, и досега, е привлечен в театъра. Изиграл е десетки комедийни роли, с които е станал всеобщ любимец на публиката. С актьорските си заложби успява да спечели конкурс и категоризация за актьорско майсторство към дирекция „Музика“ и благодарение на това става редовен участник в театралните постановки при павликенското читалище. Признание за таланта му са и множеството награди, които е получавал през годините за изиграните от него роли. Вярва в колективизма и във възможностите на обединените от една идея хора. Това го прави много отговорен в работата му. Само преди година поредната театрална постановка на любителския театрален състав беше пред провал заради внезапно напуснал изпълнител на една от главните мъжки роли. Две седмици преди премиерата спектакълът беше почти неспасяем. Но Тошко Крумов решава освен своята роля, да изиграе и неочаквано овакантената. Научава бързо текста и се справя блестящо, спасявайки спектакъла и труда на колегите си от провал. През този сезон като режисьор поставя пиесата „Една калория нежност“ на Георги Данаилов. Успоредно с това работи до края на учебната година и с ученическите театри в СОУ „Бачо Киро“ и ОУ „Св. Кл. Охридски“, помага и на малчуганите в детските градини при техните първи участия в театрални изяви. Не отказва да помогне с каквото може на никого и никога, затова участва с охота и в благотворителни театрални представления.

  „Вярвам в добротата и сърдечността в отношенията между хората, в приятелството“, заявява Тошко Крумов. Може да се похвали с много приятели не само в града, но и в цялата страна. „Само по линия на риболова имам над 2000 приятели в България“, горд е с постиженията си Тошко Крумов. Миналата година на ловно-рибарската вечеринка на местното сдружение, на която по традиция беше и водещ, беше удостоен с почетна награда за улов на почти 25-килограмов шаран във водите на яз. „Стамболийски“. След като претеглили екземпляра, го върнали обратно във водоем „Ряховски ливади“ на Севлиево за размножаване. Риболовът му е хоби от 50 години насам, а в последните години е и сътрудник на ЯРА за борба с бракониерите по водоемите. Голямата си любов към животните Тошко Крумов доказва с всекидневните грижи за любимката си, немската овчарка Джина, и не по-малко обичаните над 40 декоративни гълъби. 

  Но най-голямата му радост и негова гордост е неговото семейство и съпругата му Стефка. „Тя е златна душа, прекрасен човек, всеотдайна майка и съпруга, най-големият ми късмет в живота“, не скъпи суперлативи той към своята половинка. От любимата си дъщеря Мария има внук Стефан, „гордостта на дядо“, който е завършил футболната школа на „Литекс“ и доскоро играеше за „Нефтохимик“ Бургас, а от това лято е футболист на „Етър“. Още на  третата  минута от първото си излизане на терена, Стефан Неделчев оправдал надеждите на виолетовите,  а и на павликенския си дядо Тошко, като реализирал гол в противниковата врата. Синът на общинския съветник - Крум го е дарил с внучка Ренета, на 5 години, и още един внук – 16-годишния вече Тошко Крумов Димитров – джуниър.

 

Прочетена 1305 пъти

10 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.