Събота, 02 Юли 2016 13:35

Павликени отбеляза 73 години като град

Трима са почетните граждани на Павликени. С едностранен плакет бяха удостоени още три изявени личности от Павликени. Официалната церемония по връчването на почетнте плакети се проведе на 29 юни – празника на град Павликени и ден на светите апостоли Петър и Павел.

Тържеството започна с издигането на знамената на Република България, Европейския съюз и Община Павликени. 

„Всеки следващ свой празник Павликени посреща по-нов, по-развит с нововъведения, нови културни събития и инициативи“, каза в официалното си слово кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов. „Нека благодарим на всеки, който с мисълта, съпричастността и труда си помогна да се случат значимите постижения в Павликени. Благодарността ни е към нашите интелектуалци, хората на изкуството и културата, учителите, спортните дейци, лекарите, строителите, икономистите, земеделците – от първия до последния жител на нашата община, които приеха присърце каузата да направим Павликени по-спретнат и по-хубав български град“, каза градоначалникът.

„Павликени е свидно място за сърцето ми! Хората, които работят и живеят тук са посветени на своя град и на нашата мила Република България. Поколения павликенчани са работили с труд и с почтеност, за да го има Вашия съвременен град. Г-н Манолов, благодаря, че ръководите усилията на Вашите съграждани да правят града си все по-добър за живеене, че правите необходимото във Вашия град да се строи и сте насочен към хората“, каза народният представител Мариана Бояджиева от „БСП лява България“

Своите приветствия отправи и Евгений Бурага – бивш кмет на молдовския град Леова и настоящ вицегубернатор на Район Леова.

Отличията на обявените за почетни граждани и удостоените с едностранен плакет връчи кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов.

Празникът на Павликени уважиха народният представител Мариана Бояджиева, областният управител проф.Пенчо Пенчев, ректорът на ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов, кметовете на Велико Търново, Стражица, Горна Оряховица, Свищов, Елена, Златарица и др. Сред официалните гости бяха и делегации от румънския град Болдещ Скаени и молдовския град Леова. Благослов за града отслужи митрополит Григорий. Със свои изпълнения поздравиха гостите певицата Стелияна Христова и фолклорната формация „Люти чушки“.

Община Павликени изказва благодарността си на фирмите „Георги Венциславов 2005“ ЕООД, „Памукчиев“ ЕООД – град Севлиево, Частна обслужващо-производителна кооперация „Бразди“-Павликени и „Фураж Росица“ ЕАД за направените от тях дарения по случай празника на града. 

Празничната програма завърши вечерта с концерт на ансамбъл „Чинари“ и Поли Паскова.

 

Прочетена 962 пъти Последно променена в Събота, 02 Юли 2016 13:37

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.