Събота, 02 Юли 2016 13:25

Историческият музей – Павликени участва в Първи национален панаир на музейната книга

  Исторически музей – Павликени взе участие в Първия национален панаир на музейната книга, който се проведе от 10 до 12 юни в Етнографски музей на открито „Етър“. Панаирът има за цел да популяризира качествените издания на българските музеи, за да може те да станат по-разпознаваеми и продаваеми в България и чужбина. Организаторите на събитието са Институтът за приложна музеология, Етнографският музей на открито „Етър", ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" и издателство „Фабер".

  Основен елемент бе осъществяването на книгообмен и търговска дейност на музейни книги и сувенири. В инициативата взеха участие над 40 български музеи и галерии, издателства и университети, които представиха издадени от тях книги, научна литература и материали с рекламен характер. На официалното откриване присъстваха и представители на Министерство на културата и Сдружение „Български музей”. 

  ИМ – Павликени участва в инициативата с юбилейния сборник „Павликени“, посветен на 70 години от обявяването на Павликени за град и 35 години от създаването на ИМ – Павликени, както и със сувенири и рекламни материали, представящи музея, Античния керамичен център и град Павликени. 

  Бяха раздадени награди в различни категории, като най-любопитна се оказа категорията „Най-старо издание“. Наградата получи Регионален исторически музей – Пазарджик с дипляна от 1960 г. ИМ – Павликени също участва в съревнованието с издание от 1977 г. – албум „Античен керамичен център“, издание на 3 езика.

 

Прочетена 987 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.