Събота, 02 Юли 2016 10:39

Световното кино идва в Павликени

Летният театър става кино под звездите на 13 юни

Младата звезда на българското кино Ованес Торосян идва за откриването

Пет филма ще бъдат прожектирани в рамките на фестивала

  Пет филма на световно ниво ще бъдат прожектирани в Павликени по време на „София филм фест на път“. Павликени за първи път посреща престижния фестивал, при това със символична цена на билетите от 4 и 3 лева.

  Събитието е факт благодарение на съвместните усилия на Арт Фест/София Филм Фест и Община Павликени, с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas. То е отговор и на многобройните молби на младите хора към Общината да се възроди киното в града.

  На 13 юни Летният театър става кино под звездите. Тогава е първата прожекция – на българския филм „Съдилището“. За откриването пристига и младата звезда на българското кино и главен актьор във филма – Ованес Торосян. В лентата той си партнира с Асен Блатечки, Параскева Джукелова и Васил Василев – Зуека. Очаква се при нас да бъде и създателят на „София филм фест“ Стефан Китанов. Билетите за първата вечер са на цена 4 лева.

  Във вторник – 14 юни и сряда – 15 юни прожекциите ще бъдат по две на вечер и ще се проведат в салона на НЧ „Братство-1884“. Билетите за всеки от четирите филма са по 3 лева. 

  Вторият фестивален ден ще зарадва павликенчани с руския филм „Левиатан“. Отличеният със „Златен глобус“ и номиниран за „Оскар“ филм започва в 18:00ч.

 От 20:30ч. започва награденият в Кан „Ангелският дял“, копродукция на Великобритания – Франция – Белгия – Италия.

  Индийският филм „Кутия за храна“ открива третия фестивален ден от 18:00ч.

  Последен в програмата е новият филм на Вим Вендерс „Всичко ще бъде наред“ с участието на Джеймс Франко и Шарлот Генсбур.

  Ревюта на всички филми и пълната програма – четете на стр.4

 

Прочетена 990 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.