Събота, 02 Юли 2016 10:37

СОУ „Бачо Киро“ в Павликени чества 95 години от създаването си

  95 години от основаването си отбеляза с тържествен концерт СОУ „Бачо Киро“. На тържеството присъстваха официални гости от РИО на МОН –Велико Търново, представители на Община Павликени, директори от други училища в общината, бивши и настоящи възпитаници и учители.

  Програмата започна с изпълнение на мажоретния състав към училището, а децата от вокалната група изпълниха химна на училището. В тържествената програма взеха участие и ученици с индивидуални вокални изпълнения.

  На празника бяха връчени ежегодните награди и стипендии: наградата „Бачо Киро” за общественик, учител и ученик; стипендията на проф. Касабов, бивш възпитаник на училището, както и стипендии на други бивши ученици на СОУ „Бачо Киро”. Бяха наградени много изявени ученици в различни научни области.

  Тържеството продължи с пиесата на Бачо Киро „Сиромах Танчо”, представена от новосформираната театрална трупа към гимназията. Младите актьори пренесоха зрителите в онова смутно време, в което българският народ се пробужда, взема оръжието в ръка и започва да мъсти на своите поробители. Учениците от тетралната трупа бяха аплодирани за  ентусиазма, който бликаше от изпълнението им.

  Празничното честване завърши с две изпълнения на децата от фолклорен танцов състав „Люти чушлета”, които с широки усмивки и светнали от радост лица изправиха публиката на крака.

 

Прочетена 967 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.