Събота, 02 Юли 2016 10:12

Земеделците отбелязаха 90 години от кончината на Цанко Церковски

  На 15 май „Обединени земеделци” отбелязаха 90 години от кончината на писателя и политика, основател на Земеделския съюз Цанко Церковски. На събитието, организирано от партията и кметството на Бяла черква, присъстваха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, зам.-председателят на общинския съвет Иван Димитров, общински съветници, кметът на града Албена Тодорова, земеделци от страната, симпатизанти и родственици на поета.

  Председателят на ПП „Обединени земеделци” Петя Ставрева пред участниците в Националния земеделски събор в местността Славееви гори до град Бяла черква отправи призив творчеството на Церковски да се изучава в училище. 

  „Церковски е ярка личност, чийто живот ни учи, че посвещаването на каузата на родината е нещо, за което си струва да живеем. Като отдаваме почит пред бащата на земеделското движение, ние поглеждаме и към бъдещето на България. Нека заедно да я направим просперираща и модерна държава, каквато искаха да я видят Цанко Церковски и хилядите му последователи“, каза още Петя Ставрева.

  Приветствия към националния събор отправиха и кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и на Бяла черква – Албена Тодорова.

 

Прочетена 1005 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.