Събота, 02 Юли 2016 09:36

Младежката инициативна група се срещна с общинската администрация

  Първата работна среща между Младежката инициативна група и общинската администрация беше проведена в Павликени. В залата на Общинския съвет младежите бяха посрещнати лично от кмета инж.Емануил Манолов, секретаря на Общината Румянка Гавраилова, всички директори на дирекции и общинските съветници от комисията за младежта, спорта и туризма.

  След приветствени думи от кмета на община Павликени Емануил Манолов и Нели Николова – ръководител на проекта, младежите представиха резултатите от дискусията, която бяха провели при подготовка за срещата. Споделиха какво харесват в своя град, какво искат да се промени. Като истинска инициативна група младежите посочиха и какво могат те да променят с инициативи и участие.

  Кметът от своя страна даде отговор на всички въпроси, благодари за идеите и предложенията. Дискусията продължи повече от два часа като се обсъждаха теми и проблеми, по които институции и младежи да работят съвместно за положителен и качествен резултат. 

  В края на срещата Манолов пожела на младите хора да са все така активни, участващи във вземане на решения, касаещи самите тях. Да се развиват и израстват като успешни и отговорни личности. Той ги увери, че общинското ръководство ще бъде винаги насреща, за да окаже нужната помощ и да даде отговор на техните въпроси и ще разчита на техните идеи и предложения.

  Предстоят работни срещи между Младежката инициативна група и Дирекция „Бюро по труда“, Дирекция „Социално подпомагане“, Районен съд и полиция. Целта на срещите е формирането на качествени, работещи партньорства между институциите и младите хора. Срещите се провеждат в рамките на проект „Заедно намираме решения“, който се осъществява благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по „Програма за детско и младежко развитие, основаващо се на подход, при който се отчитат и надграждат силните страни на детето“ с финансовата подкрепа на Фондация „ОУК“.

 

Прочетена 981 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.