Събота, 02 Юли 2016 09:33

Надежда Иванова е „Директор на годината“

  Директорът на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в град Павликени Надежда Иванова беше удостоена с наградата „Директор на годината“ по време на празника за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Бяха връчени и почетните грамоти и премиите за наградите „Директор на годината”, „Учител на годината”, „Ученик на годината”.

  С официално слово към присъстващите се обърна кметът инж. Емануил Манолов. „В днешния ден е наше морално задължение да почетем всеки от Вас за постиженията му през последната година и да похвалим таланта и всеотдайността Ви!“, каза кметът. Той определи 24 май като най-българския ден и подчерта значението на славянската писменост за формирането на българската нация. 

  Трима преподаватели бяха отличени за „Учител на годината“ – Никола Николов и Карол Каролов – старши учители по физическо възпитание и спорт в СОУ „Бачо Киро”, за успехите на ръководените от тях отбори, и Цветелинка Гунева – старши учител по предметите от философския цикъл в ПГАТ „Цанко Церковски”, наградена от министъра на образованието с почетното отличие „Неофит Рилски”.

  Наградата “Ученик на годината” с грамота и предметна награда беше присъдена на Марк Иванов, Дани Пенев, Борислава Йорданова, Камелия Недкова, Петър Йорданов и Елица Предоева.

  Награди бяха присъдени и на просветни дейци: Милка Атанасова, Стефка Събинова, Румяна Недкова, Стефан Ненков, Виолета Петрова, Илина Стефанова, Красимира Николова, Павлина Ненова, Елена Кирилова, както и на изявени ученици.

  Училищните волейболни отбори – момчета и момичета във възрастова група V-VII клас при СОУ „Бачо Киро”, заели първо място на областните ученически игри по волейбол, както и училищният волейболен отбор – юноши – XI – XII клас, завоювал I място на областните ученически игри по волейбол, също бяха удостоени с награди. Отличия бяха дадени и на първенците от областните ученически игри по хандбал - училищният отбор по хандбал – девойки - VIII – X клас, и по футбол - училищния отбор по футбол – юноши – VIII – X клас при СОУ „Бачо Киро”.

Колективът на ПГАТ ”Цанко Церковски” - Павликени беше определен за „Колектив на годината“. Културни дейци, читалищни дейци и самодейни състави също получиха отличия.

  Паметна плочка вимпел с посвещението „Сбъднете своите мечти!” ще получат всички абитуриенти от випуск 2016 от училищата в Павликени. 

 

Прочетена 924 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.