Събота, 02 Юли 2016 09:26

Поетесата Божана Апостолова: „Децата на Павликени са готови да бъдат новите строители на България!“

  На 12 май 2016г. в читалищната библиотека гостува Божана Апостолова – поетеса, писател и издател. Пред препълнената зала с деца от училищата и детските градини в Павликени голямата поетеса разказа за вдъхновителката на детската поредица за малката Божана – нейната внучка. Посланията, които отправи към малките слушатели, бяха да следват мечтите си.

  А на втората среща с читатели и граждани от Павликени тя сподели мисли за себе си и за своя живот, за книгите си и тяхното създаване, за нелеката работа като издател и меценат на българската литература. Накрая рецитира прочувствено свои стихове.

  Събитието беше част от програмата, посветена на Националната библиотечна седмица, на която по традиция се награждават най-активните читатели на библиотеката и спечелилите участници в Националната кампания „Бисерче вълшебно”. 

  Няколко дни след гостуването си, поетесата се обърна към децата на Павликени в специално писмо. Публикуваме го по-долу:

Уважаема г-жо Михайлова,

Възхитена съм от посещението и срещите с децата и с възрастните. Умни, чисти, вдъхновени деца, готови да са новите строители на България. Поздравете ги от мен, изкажете им моята благодарност и възторг от всичко, което правят. На всяко от тях благодаря за всяка дума във великолепните ръчно изработени картички.

Благодаря на учителите, че ги насочват и възпитават с голямо сърце, както и на читалищните деятели, че будят душите им за книгата. 

Бях щастлива с Вас!

Божана Апостолова

 

Прочетена 1057 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.