Вторник, 14 Юни 2016 20:24

Съветниците - Петър Петров , БСП: „Трябва да изравним по стандарт всички селища в общината“

  Секретарят на Народно читалище „Братство-1884“ Петър Петров е наследил не само своята любов към театралната сцена от баща си Иван Петров, но и неговия артистичен псевдоним Седоя. На времето баща му, изявен и познат на целия град театрал, много обичал да пее под акомпанимент на китара. Любимата му песен била „Подмосковные вечера“ на композитора Соловьов-Седой. Оттам останал и псевдонимът – за цялата фамилия. Още като дете покрай баща си Петър Петров заобичал сцената, нейната тайнственост и блясък, ароматите и праха й, невероятната й магия и начина, по който на нея възрастните от обикновени мъже и жени се превръщали във величествени царе и царици, в светли и неповторими образи. Първите му изяви като артист били още през детските му години, продължил и като студент в Свищов да се изявява в театралната самодейност. По-късно е изиграл на павликенска сцена десетки роли под режисурата на Йордан Димитров - Цанкина и другите режисьори от читалищния самодеен театър.

  Завършва през 1986г. висшето си образование – икономист-счетоводител, и досега работи по специалността си на различни длъжности в Павликени. Бил е директор на „Унипак“, на ТПК „Росица“, през мандата 2003-2007 г. е зам.-кмет. Дълги години в града имаше местна кабелна телевизия с предавания на живо – той беше неин основател. Четири мандата е бил общински съветник, два от които и зам.-председател на Общинския съвет. Гордее се с факта, че докато е зам.-кмет ръководството и Общинският съвет вземат решение да отдадат терен за построяването на Съдебната палата в центъра на Павликени. Тогава е създаден и така необходимият днес отдел „Евроинтеграция“ в общинската администрация. „Тогава бяха направени и първите стъпки, макар и все още не толкова уверени, по работата с европейските оперативни програми“, спомня си днес Петър Петров. 

  В работата на сегашния Общински съвет Петър Петров участва от гражданската квота на БСП. За свой и на колегите си от групата съветници приоритет сега той вижда необходимостта да се изравнят останалите населени места с Павликени по стандарт, особено в областта на инфраструктурата и на административните услуги. „Навсякъде те трябва да са бързи, лесно достъпни и качествени“, смята той. Доволен е, че в предишния мандат е споделил с общинския кмет инж. Емануил Манолов идеята за фонд „Местни инициативи“, която е намерила бързо подкрепа не само от градоначалника, а и от всички останали кметове. Сега тя се реализира и като един вид състезание между кметовете за най-ефективни инициативи в полза на населението от селата, финансирани от общинския бюджет с до 5000 лева.

  „Най-важната задача за този мандат трябва да е изграждането на индустриална зона с цялата потребна инфраструктура, за да се привличат успешно инвеститори“, твърди Петров. Вярва в далновидността на кмета инж. Манолов, в умението му да мисли стратегически и да придвижва нещата напред с нужната последователност и се надява, че благодарение на това и на правилното виждане по въпроса на колегите му в Общинския съвет скоро и в тази насока ще се отчетат първите успехи. „Много хора не виждат сега потребността от изграждането на спортните обекти в града, но те пак са част от тази глобална задача – един ден те ще се оценят високо от евентуалните инвеститори в града, ще бъдат един плюс в притегателната карта за тях“, твърди още Петров.

  Гордостта на Петър Петров и съпругата му Янка е дъщеря им, която е завършила висшето си образование в Манчестър, където е омъжена и работи по специалността си като маркетингов мениджър. Дарила ги е с внук, Силвестър, който вече е на две и половина години. Българските баба и дядо посещават английското си внуче за Коледа, която отбелязват там винаги по двата обичая – по английския с пуйка и по български – с постни сърми и боб. От своя страна младото българо-английско семейство прекарва винаги летните си ваканции в България, а английският зет на Петър Петров отдавна е признал град Варна за града на своите мечти. Когато се случи да дойдат в Павликени за сбора, Петров опрята ръкави и се развихря в кухнята, защото твърди, че е майстор на ненадминато по вкус агнешко печено. За агнешките порции прави специален микс от брашно, сол, червен и чер пипер, бира, розмарин и джоджен. Но по-добре му поискайте лично рецептата, вероятно няма да ви откаже да ви я даде.

 

Прочетена 948 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.