Вторник, 14 Юни 2016 19:44

Румънският град Болдещ Скаени планира сътрудничество с училище от община Павликени

  Делегация от румънския град Болдещ Скаени посети ОУ „Филип Тотю“ в с.Върбовка, община Павликени. Лично кметът Константин Букурою съобщи на колектива в учебното заведение, че от румънска страна има интерес към сътрудничество между училища от двете общини. 

  Заедно с директора на Гимназия №2 проф. Гита Марсела и двама преподаватели от румънското средно училище делегацията разгледа училището във Върбовка, присъства на един учебен час и се запозна с учебната програма.

  „За първи път провеждаме такава среща. Нашите гости добронамерено представиха плановете си, които включват сключване на договор за партньорство между нашето училище и тяхната гимназия, като на обменни начала изпратим ученици, които да посетят другата страна“, обясни директорът на училището в с.Върбовка Мария Мичева. Тя съобщи, че предстои подобна визита на българска делегация в Румъния.

 Пред гостите беше показана и генералната репетиция за Празника на буквите.

  В гимназия №2 в Болдещ Скаени учат 320 ученици в двата етапа на обучение като преподават 26 учители, стана ясно от презентацията на румънските гости.

 

Прочетена 549 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.