Вторник, 14 Юни 2016 19:39

Съветниците - Радослав Розинов, ДПС: „За мен светът – това е Върбовка“

  Общинският съветник от ДПС Радослав Якимов Розинов е добре познат не само в родното си село Върбовка, където е преминал целият му житейски път досега, но и в областта. Причината за това е, че той е един от основателите на ДПС в региона. Гордее се с това, че във Върбовка и Павликени е имало изградена структура на ДПС преди още такива да е имало във Велико Търново или Свищов например. Дълги години е оглавявал партийните структури в общината, а в областен мащаб е достигал до поста зам.-председател на Областния съвет на ДПС. Сега е член на общинското ръководство и на Областния съвет на ДПС.

  Роден е на 25 февруари 1960г. Има завършено висше образование – „аграрна икономика. Целият му професионален стаж е натрупан във върбовската земеделска кооперация, сега ОКС „Косматица“. Работил е отначало като тракторист, шофьор, комбайнер. Сега е касиер и отговорник за човешките ресурси в кооперацията. Има натрупан вече 38 години трудов стаж.

  „За мен светът – това е Върбовка“, заявява Розинов. Тук са най-близките до сърцето му хора, тук са приятелите му. Уважаван е от съселяните си и той тях уважава. „Сутрин, като излезем на улицата, всички се поздравяваме, пожелаваме си лек ден и спорна работа, защото знаем, че всеки е тръгнал с труд да си изкара прехраната“. А тя във Върбовка не се постига лесно. Тук безработицата е доста голяма. Много от хората се прехранват с бране на билки, което продължава дори и през зимата, когато ровят за корени или събират последните плодове от шипката. „Мечтая за времето, когато за повечето от съселяните ми ще има работа. В кооперацията също се стремим доколкото е възможно да наемаме повече трудолюбиви хора през лятото, но все пак основно за намаляването на безработицата трябва да се намесва държавата“, смята още Розинов. Лично той е доволен от работата си в кооперацията и е особено благодарен, че е имал късмета да работи заедно с нейния дългогодишен председател Михаил Солников. „Много съм научил от него – и за агрономството, и за доброто отношение към хората“, казва Розинов.

  „Върбовчани са много добри и трудолюбиви хора. Обичам да си говорим за миналото и настоящето, да кроим планове за бъдещето с тях. Тук душата ми се чувства свободна, особено като изляза сред природата. Имаме прекрасни местности като Косматица, Ломята, Бистраница, Залън геле и други“, продължава разказа си той.

  Радослав Розинов твърди, че членува в ДПС, защото това е партията, която защитава интересите на хората от неговото съсловие. И още – заради харизмата на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. Розинов не крие, че се възхищава от него, защото „ той е мъдър политик, винаги е вземал правилни решения, строг е, но и много справедлив“. Силно се надява, че Доган отново ще поеме открито ръководството на ДПС. 

  Самият Розинов е бил вече един мандат общински съветник от ДПС по времето на кметуването на инж. Стефан Стефанов. „Тогава в Общинския съвет взехме решение да подарим терена за построяването на днешната Съдебна палата. Гордея се, че това стана и с моя глас тогава“, заявява Розинов. Сега в Общинския съвет има двама съветници от ДПС и техният глас в никакъв случай не би могъл да е решаващ самостоятелно при вземането на решения. Розинов не е привърженик на празното политическо противопоставяне. Смята, че съветниците от всичките партии трябва да работят заедно и в подкрепа на общинската администрация за вземането на добри решения в полза на населението от цялата община. „За Павликени досега се направи много през последните години, но има и още какво да се направи“, смята Розинов. Спокоен е обаче, защото вижда, че кметът на общината инж. Емануил Манолов не изпуска проблемите и непрекъснато търси пътища за тяхното решаване. За родното си село Върбовка Розинов иска да има повече работа, за да не са бедни хората, и да няма кариери, които да замърсяват въздуха и природата. 

Розинов е семеен, заедно със съпругата си Нели имат две дъщери, които са ги дарили с по един внук – 5-класника Илиан и 11-класничката Милена. Събират се всички в къщата на родителите си обикновено по съботите. И както във всяко добро семейство, най-много разговарят за бъдещето на децата. Илиан е палав и много запален по техниката и с това много прилича на дядо си. Затова семейният съвет отсега предвижда за него Техническия университет в Русе. Милена пък е луда по животните и особено по конете. Тя получи награда за най-млад участник тази пролет в конските кушии край Павликени на Тодоровден. Редовно тренира на конната база в Арбанаси. Щастливият дядо Радослав я вижда един ден завършила ветеринарна медицина.

 

Прочетена 1289 пъти

12 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.