Петък, 10 Юни 2016 16:27

Творчеството на учениците в ОУ „Бачо Киро” Бяла Черква

  С изключително вдъхновение и радост откликнаха учениците от Основно училище „Бачо Киро” - Бяла черква на поканите за участие в различни конкурси през месец март. 

  Децата рисуваха на различни теми като „Пролет идва”, „Денят на Земята”, „Здраве от извора”. Учениците от I клас под ръководството на Стефка Събинова подредиха красиво пано с техни произведения, посветено на идването на пролетта.

  Габриела Станева с учениците от V клас направиха оригинално декоративно пано от отпадъчни материали, посветено на настъпващата пролет.

Част от рисунките за конкурса „Здраве от извора” заминаха за участие в класирането, а други бяха подредени в отделен кът за радост на деца, учители и родители.

  За „Часът на земята” деца, учители, служители и родители се събраха пред училището, загасиха светлините на сградата и със запалени свещи всички заедно застанаха в центъра на града за един час, за да изпратят своето послание – “Да опазим планетата Земя!”.

   С голям ентусиазъм и истинска радост всички ученици и учители се включиха в Пролетния спортен празник на 25 март 2016 г. Аеробика, танци, песни огласиха в този ден училищния двор. Ученици от фолклорната група под ръководството на Ж.Денчева представиха народния обичай Благовещение. След това желаещите прескачаха запален огън – за здраве и прогонване на всички гадини, змии и гущери.

  Учениците не забравиха и предстоящия Международен ден на ромите и Холокоста – 8 април, и подредиха възпоменателен кът. Младата учителка Александра Александрова подготви презентация на тази тема, която представи в часовете по история и цивилизация на своите ученици.

 

Зорка Петкова

директор на ОУ „Бачо Киро”- Бяла черква

 

Прочетена 1181 пъти

18 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.