Петък, 08 Април 2016 07:31

Съветниците - Илийка Иванова, ГЕРБ: Важно е да помним корените си и да не забравяме откъде сме тръгнали

  Илийка Иванова е общинска съветничка от ГЕРБ в местния парламент вече втори мандат. Родена е през 1971г. в село Санадиново. Има магистърска степен „Счетоводство и контрол“ от СА „Д.А.Ценов“ Свищов. Отначало започва работа като счетоводител, а през 2006г. постъпва в Бюрото по труда в Павликени като началник отдел. През септември 2009г. става директор на Бюрото по труда, на който пост работи и до днес. 

  В ГЕРБ влиза през април 2009г., защото смята, че това е единствената партия, която е започнала да прави реформи и мащабно строителство в страната, нейните правителства успяват да привличат мащабни европейски инвестиции, които се използват за смислени неща. В тази партия е и заради харизмата на нейния лидер. „Вярвам на Бойко Борисов, смятам, че той заслужава нашата подкрепа“, казва Илийка Иванова.

  За работата си в Общинския съвет през предишния мандат разказва, че тогава са били само 5 съветници от ГЕРБ и на практика не са имали възможността да повлияват вземането или отхвърлянето на дадени предложения за решения. Но въпреки това със своите колеги активно е участвала в предварителните обсъждания в постоянните комисии. През този мандат Илийка Иванова оглавява постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности, ръководител е и на комисията за подпомагане на семейните двойки с репродуктивни проблеми.

  Младата жена не бяга от ангажименти и служебна и обществена натовареност. В местния парламент е още зам.-председател на постоянната комисия по икономическа политика, бюджет и финанси, както и член на комисията по административно-правни въпроси. Избрана е в ръководството на общинската структура на ГЕРБ, членува и в ЖЕНИ-ГЕРБ. Активно участва в работата на Дамски клуб-Павликени. „Работата ми е свързана все с хората, все със социалната политика, отбелязва не без гордост Илийка Иванова. В Дамски клуб-Павликени сме реализирали много инициативи за деца в риск, срещу насилието при децата и в семейството, канили сме лекари специалисти да правят прегледи за остеопороза и рак на гърдата“, изрежда някои от дейностите на дамите в Павликени Иванова. Напоследък те са се съсредоточили върху разпределянето на даренията от Холандия, които изпраща в Павликени Марияне ван Шайк. По различни социални заведения и социално слаби семейства бяха раздадени болнични легла, инвалидни колички, постелъчен инвентар, облекло, играчки... „Няма по-прекрасна картина за мен от тази да видя грейналите от щастие лица и на възрастните, и на малките дечица, когато получават своите дарения“, разказва Илийка Иванова. А на въпроса как успява да съчетае всичките тези обществени ангажименти с грижите за семейството си, отговаря: „С постоянство, труд и амбиция. Чувството, че си бил полезен дори и на един човек, доставя голямо удовлетворение“.

  Като първа своя задача за този мандат Илийка Иванова поставя грижите за стабилизацията и модернизирането на МБАЛ Павликени. „Трябва да съумеем да създадем нужните условия за привличането на работа тук на по-млади специалисти“, изрежда задачите, които предстои да се решават съвместно с болничното ръководство и общинската администрация. Не на последно място в нейните приоритети е и развитието на общинския център за социални грижи.

  „Имам още много енергия, търся ново поприще за изява“, твърди Илийка Иванова. Успява да се справи с всичко, защото може добре да планира деня си. И защото има пълната подкрепа на съпруга си и своите близки. На тях тя също отдава много от силите и емоционалната си енергия. Вкъщи всички предпочитат домашно приготвената й храна, но тя е най-силна в готвенето на вкусни супи. Обича да посреща гости. Спазва традициите и като вярваща християнка държи връзката с най-близките роднини, като родителите и семейството на сестра й, да не се прекъсва. „Много е важно да знаеш корените си и никога да не забравяш откъде си тръгнал“, казва Иванова. Обича да пътешества със съпруга и сина си. Много чете – всякаква литература, вечер по час-два. Илийка Иванова има пораснал вече син, гимназист – Цветомир. Момчето вече се е ориентирало към агрономическите науки. Но за майката най-важното е синът й да е с добро сърце, да бъде коректен с хората, да израсне добър и достоен човек. А момчето й се отплаща с безкрайно уважение и любов, което много радва майчиното сърце. ..

 

Прочетена 1699 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.