Петък, 08 Април 2016 07:30

„Не на тормоза в училище“ казаха деца от Павликени

  Деца, учители и родители от ОУ „Св. Климент Охридски“ в Павликени отбелязаха Международния ден срещу тормоза “Ден на розовата фланелка“. Най-активно се включиха учениците от IIIа, Iа, Iв , IVа с класни ръководители Нели Славчева, Анка Атанасова, Татяна Пенчева, Румяна Недкова и възпитатели Емилия Великова, Веселин Димитров, Емилия Вениаминова, Цветанка Евтимова.

  В IIIа клас бе проведен час по гражданско образование на тема „Не на тормоза в училище“. В него активно се включиха и родителите на децата, гости бяха помощник-директорът на училището Елена Кирилова и представителите от Център АМАЛИПЕ - В. Търново Нели Николова и Таня Ванова, психологът Рени Велкова и ресурсният учител Павлина Филева от училището. Преди часа децата поднесоха розови панделки на  съучениците си от другите трети класове.

  Часът започна с беседа и презентация по темата, изготвена от по-големите ученици. Заедно с родителите и гостите децата играха играта „Кръг на избора“, писаха послания върху розови цветчета и ги залепваха върху Дървото на приятелството. Часът завърши с играта „Нарисувай ми сърце“, организирана от родителите. След това в двора на училището заедно с другите класове направиха огромно сърце от балони, които после пуснаха да летят като посланици на Доброто и Приятелството. С това децата казаха своето искрено и по детски чисто „Не“ на тормоза!

  Родителите на децата от първи клас рано сутринта написаха своите послания върху постер, поставен на входа на училището. Първокласниците подаряваха стикери с малка розова фланелка на всички влизащи в училище и ги призоваваха да напишат своите послания. В класните стаи бяха поставени големи розови фланелки с призиви „Бъди добър!“, „Бъди приятел!“, „Не на тормоза в училище!“.

 

Прочетена 998 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.