Петък, 08 Април 2016 07:10

„Една калория нежност“ подготвят за почитателите си павликенските театрали

В Бяла черква пък ще се отчетат със сръбската комедия „Годеж“

 

  Любителският театрален колектив при НЧ „Братство-1884“ в Павликени започна усилени репетиции на пиесата „Една калория нежност“ от Георги Данаилов. Това съобщи за „Павликенски глас“ новият режисьор и ръководител на театралния колектив Тошко Крумов. „Реших да изменя малко тенденцията да представяме непрекъснато комедии, въпреки предпочитанията на масовата публика, но се надявам, че ще спечелим сърцата и на нови фенове“, каза Крумов. Той признава, че това ще бъде неговият режисьорски дебют на сцената, на която иначе е вече цели 40 години като артист любител. Натрупал е доста опит под ръководството на известните в Павликени театрални постановчици Йордан Данев, Йордан Димитров-Цанкина, Альоша Пътов и други. Смята, че сега в неговия първи опит като режисьор може много да почерпи от опита и на дългогодишните артисти, които ще вземат участие в пиесата. В „Една калория нежност“ отново ще играят дългогодишните майстори на артистичното превъплъщение Венетка и Борислав Борисови, ще видим изпълнението на Марин Маринов и на по-младите като Таня Христова, Диана Харитонова, Александър Атанасов и други. Общо 16 души от различни възрасти, притежаващи таланта и вдъхновението от театралната магия, са ангажирани с подготовката на спектакъла, поясни още Крумов. Той е доволен, че на кастинга са се явили и млади хора, кандидати за роля в пиесата. „Вратите на читалището са отворени непрекъснато и за нови кандидати, младежите са винаги добре дошли при нас“, заяви още той. 

  Успоредно с първите репетиции на „Една калория нежност“ в Павликени, Крумов като артист и помощник-режисьор участва и в подготовката на сръбската комедия „Годеж“, която пък ще се играе на сцената на белочерковското читалище „Бачо Киро“. Там като режисьор любител се изявява Данчо Колев. Белочерковци са по-напред в подготовката си и се очаква тяхната премиера да бъде в края на април, докато павликенската премиера е предвидена за наесен, за павликенския сбор.

  „Любителските театри и в Павликени, и в Бяла черква са с дългогодишни традиции, в тях играят много талантливи артисти и е полезно да се развиват успоредно, да си съперничат по майсторство, но и взаимно да се подпомагат“, смята Тошко Крумов. Неслучайно беше замислен и общ празник за двата творчески колектива по повод Деня на самодейността на първи март.

 

Прочетена 1915 пъти

15 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.