Вторник, 08 Март 2016 16:03

Почина Трифон Иванов

  Централният площад и главната улица на родното село на легендарния ни футболист Трифон Иванов да носят неговото име. Своята идеята жителите на Горна Липница споделиха в деня на поклонението пред българската футболна легенда. Националът и голмайстор от САЩ’94 почина на 13 февруари.

  Горна Липница осиротя с най-великата си личност, родена и израснала тук - Трифон Иванов. В деня и часа на поклонението във Велико Търново в селото националният флаг бе спуснат и с вой на сирените бе отбелязана кончината на футболиста.

 

  Община Павликени осигури превоз до областния град за желаещите от родното село да отдадат последна почит към големия български защитник. Местни поети реагираха емоционално на тъжната вест и публикуваха свои стихове в памет на Трифон Иванов (стиховете прочетете на стр.4).

 

  Трифон Иванов прекарва детството си в покрайнините на село Горна Липница, след което постъпва във великотърновското спортно училище. По-късно идва често в родното село, за да поддържа родната къща. „Трифон Иванов беше добър човек, с чувство за хумор, усмихнат, весел, готов да помогне“, каза за търновското радио кметът на Горна Липница Юлко Палов.

  "Ще предложа на павликенския кмет на сесията да прекръстим площада и най-дългата улица", разказа 70-годишният бивш кмет на селото Ангел Ангелов. Сега площадът се нарича "Площад на победите". "С Трифона редовно се виждахме, редовно ни посещаваше", разказа Ангелов.

  Местните още пазят спомени за споминалия се футболист. През летните месеци в къщата живее майка му Марина.

 

Прочетена 1043 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.