Събота, 27 Февруари 2016 15:43

Тройно са се увеличили престъпленията на малолетните

6 020 младежи има в общината, от работоспособните – 74 лица са без работно място

 

  Общо 6 020 души на възраст между 15 и 35 години живеят в община Павликени. Бройката стана ясна по време на приемането на Годишния план за младежта на последната общинска сесия. 

  Броят на учениците е 1 805. Регистрираните безработни младежи в Бюрото по труда са 74 лица, от които 12 души са висшисти, а 17 са с начално образование или изобщо не са учили. Чрез проект за младежка заетост работни места са намерили 18 младежи при девет работодатели.

  По друг проект са включени 12 младежи. Възможност за младите е и Европейската доброволческа служба. 

  Годишният план отчита и увеличаване на младежите, които пушат. След напускане на училище все по-голяма част от юношите спират да се занимават със спорт, физическа активност и грижи за поддържане на добрата форма. Младите хора спортуват в 16 спортни клуба. 

  През миналата година са проведени кампании „Спортувай в парка“, „Превенция на болести, предавани по полов път“, „Превенция на притежаването, употребата и разпространението на наркотици“ и антиСПИН кампания.

  В Детската педагогическа стая на отчет са се водили 42 деца в началото на 2015г. В края на годината бройката е нараснала до 46. Извършените от малолетни и непълнолетни престъпления през м.г. са 56. Наблюдава се почти тройно увеличение на престъпленията на малолетни извършители. Най-често извършваното престъпление е кражбата. 

  По данни на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за 2015 година са образувани 78 възпитателни дела, от които 44 са завършили с налагане на възпитателни мерки на проявените лица. Няма настанени в социално-педагогически интернат, както и не са предлагани на съда лица за настаняване във възпитателно училище-интернат.

 

Прочетена 1738 пъти

11 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.